fredag, juni 11, 2010

Liljekonvalj

Har ni sett den vackra liljekonvaljtapeten som Sandbergs har tagit fram som en hyllning till kronprinsessparet? Jag tycker att den är så vacker! Kanske något svårt att matcha, det måste ju nästan bli vitt så som på bilderna, men gillar man liljekonvalj kan det väl aldrig bli för mycket? Så här skriver Sandberg om tapeten på sin hemsida:

"Mönstret är en hyllning till Daniel Westling, en man av folket, som snart tilldelas titeln Prins Daniel, Hertig av Västergötland. Liljekonvalj, eller på engelska Lily of the Valley, är en härligt doftande försommarblomma, uppskattad framför andra. I Ockelbo, som är Daniels hemort och ligger i Gästrikland, står Liljekonvaljen som landskapets egen blomma."


Kan vi kanske gissa att något av rummen i Haga Slott snart kommer att prydas av liljekonvaljer? Jag skulle inte ha något emot att ha ett eget liljekonvaljrum!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske vore nåt för vårt nya sovrum, en fondtapet:)/ullis

Sofie Emelia sa...

Mycket fina tapeter! Gillar din blogg, är ute efter inspiration till min systers bröllop! Din blogg är en riktig inspirationskälla! Tack o tack!/Sofie

Marie sa...

Ullis - eller hur! Eller i nåt av de andra rummen. Jag tycker den är så snygg!

Sofie Emelia - Vad bra att du hittar lite inspiration här! Jag har skrivit en hel del om bröllop..! :)

Desiree sa...

Jättefint. Liljekonvaljer är en av mina absoluta favvo blommor. Jag hade den i min brudbukett.

Marie sa...

Desiree - det hade min mamma också! Det är riktigt vackra blommor!