tisdag, juni 29, 2010

Miss Marie goes Massmördare

Nej, riktigt så allvarligt är det inte. Ännu. Men igår, när vi åkte hem från Sverige, så började jag förstå hur massmördare tänker. När vi mellanlandade på Schiphol (aka Shithole) så började jag fantisera om att skjuta ner alla jobbiga människor som var ute och reste igår. Jag skyller på min förkylning och att det var 30 grader varmt på både flygplan och flygplatser (vad är det med holländare och tyskar som inte förstår air con?), men jag var nästan mordisk.

Jag förstår inte vad det är med människor när de är ute och flyger! När man boardar flygplanet så gör man ju det så snabbt som möjligt, eller hur? Upp med handbagaget och sen sätter man sig ner. Det tar inte längre än 15 sekunder, eller?

Nehej då.

Först står man och funderar, i gången, var man ska sitta. (Tips: kolla biljetten INNAN du går ombord). Sen kommer man fram till sätet (är det rätt plats?) och där börjar man fundera på vad man ska lägga ovan sätet och vilken tidning man egentligen vill läsa. När det är utfunderat lägger man upp handbagaget och går och sätter sig... nej, vänta! Boken! Man måste ju ha med boken också. Och nu när man står där uppe och blockerar alla andra så måste man ju fundera länge på om det är något annat man vill ha också? Ja! Ipod. Var finns Ipoden? Hmm, inte där... inte här. Efter ett tag hittar man den, stänger väskan och sätter sig ned, och så kommer nästa idiot och går igenom samma process.

Ja, grymt tröttsamt.

Idiotpriset går nog ändå till den mamma med bebis och barnvagn som försöket få ombord sex väskor (modell större) som handbaggage. Då åker vi ändå med KLM, som är ganska så generösa vad gäller bagage, men någonstans går ändå deras gräns. Hennes min när hon insåg att hon inte skulle få gå ombord med allt var ganska rolig att se!

Eller så går idiotpriset till den svenska kvinna (modell äldre) som resolut och utan förvarning lutade bak sitt säte just när Engelsmannen hade hällt upp sitt rödvin. Jag fattar inte hur folk kan göra det? Jag fäller ALDRIG bak mitt säte, för jag vet exakt hur äckligt det är att ha någon annans huvud fem centimeter bort. Kanske om man flyger med större plan, men i planen som flyger mellan Linköping och Amsterdam har man inte överdrivet mycket utrymme att börja med. Än mindre om idioten framför lutar bak sitt säte.

Det är två veckor tills jag flyger härnäst. Jag ska försöka lugna mig till dess.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Jag förstår att du blev upprörd för det hade jag också blivit. Det finns gott om puckon som är ute och flyger eller folk som inte alls är resvana på något sätt och bara inte tänker sig för. Men jobbigt är det iallafall då man hamnar bakom någon sådan. Stackars Engleskamanen. Hoppas han fick bort rödvinsfläckarna. Aj inte kul alls.
Men nu är ni iallfall hemma välbehållna och verkar ha haft en fin och härlig vistelse i Sverige.
Kram!

Pernilla sa...

idioter finns det gott om, speciellt på flygplatser och flygplan. tror folk att dom är ensamma om att flyga eller?

värsta exemplet är från när vi var på gran canaria i julas. Min systers dotter var 8 månader, och satt då i min systers knä i flyget. gubben framför lutar bak sätet, efter en liten stund vänder han sig om och säger "kan du få ungen att sluta sparka i ryggstödet"
stackarn hade ju ingen plats öht, och så har gubben mage att gnälla.

man upphör aldrig att förvånas över vilka idioter det finns.

Marie sa...

Desiree - resvan eller inte, vanligt hyfs kan man väl ändå ha?! Är man en halvtimme försenad så kan man ju tycka att folk skulle vilja komma ombord så snabbt som möjligt, men icke...

Pernilla - herregud, sa han det?! Jag tror inte jag skulle ha kunnit hålla mig då utan jag skulle nog ha skällt ut honom! Hoppas att både syster och systerdotter fortsatte sparka hela vägen ned! Gubbjävel.

storasyster sa...

Oj oj oj hur ska det bli den dagen när du ska flyga med barn? Nu har du ju bara dig själv att tänka på :D haha du kommer bli en riktig ragata!! Ta ett djupt andetag nästa gång du står i kön i gaten o väntar på att få gå ombord så ska du se att det går bättre!

Marie sa...

Storasyster - flyger man så ofta som jag gör så ser man många idioter som flyger! Det verkar som om folk glömmer bort vanligt vett när de flyger! Då spelar det ingen roll hur många ndetag man tar. Och oavsett om jag har barn eller inte så kommer jag aldrig försöka få med 6 handbagage....

Annika sa...

Ja, flyget lockar fram den värsta stressen hos oss alla, tror jag.
Blä...
Jag brukar dock luta stolsryggen tillbaka på de långa flighterna US-europa. Men jag gör det aldrig under middagen, fast sen så.
Även fast jag själv är mammma är springande barn i flygplansgångarna bland det jobbigaste. Speciellt de som skriker, och speciellt då det är nedsläckt i kabinen och det ska vara "natt".
ISCH!!!
Eller, som när vi flög hem, den vuxna mannen som STANK gammal svett. ingrodd svett. SÅ äckligt...
Man är bara så glad då man landar igen...

Marie sa...

Annika - ja, det verkar som det! De långa flighterna är ju oftast på ett störra flygplan som är designat för att man ska sova o vila, då är det ju okej! Men de små flygplanen som flyger korta sträckor är INTE designade för att folk ska luta bak sätet o vila! Man KAN göra det men man SKA inte. Och visst kan barn vara jobbiga! Skrikande barn är ju aldrig kul, men det går ju inte att göra så mkt åt tyvärr (om dom inte är större förstås, då ska de förstå!)