torsdag, juni 17, 2010

Och medan vi väntar...

Medan vi väntar på att lördagen skall komma så kan vi ju ta en titt på andra kungliga brudar! Och vad ska man säga? Traditionellt är ju onekligen ledordet, och långa ärmar! Den enda som hade någorlunda korta ärmar var Autumn Kelly. Hon gifte sig med drottning Elizabeths barnbarn, så hon blev ju inte riktigt kunglig heller, det kanske förklarar de korta ärmarna.

Några favoriter finns ju bland de kungliga brudarna. Jag gillar danska drottning Margrethes enkla men snygga klänning. Danska kronprinsessan Mary verkar ha tagit lite inspiration från sin svärmors klänning, med vecken framtill, men Marys är ju snäppet snyggare. Jag älskar hennes håruppsättning och örhängen. Mette-Marits klänning är jag lite kluven till. Jag gillar verkligen sidenchiffongen som hon har valt, men jag kommer ihåg att tyget var så tungt att hon liksom fastnade i mattor och liknande när hon skulle gå. En brudklänning måste ju faktiskt vara lite praktisk också!

Jag vill ju gärna se lite spets på Victoria, så jag hoppas hon har fått inspiration från Grace Kelly och danska prinsessan Marie som visar hur fint det kan vara med spets. Grekiska prinsessan Marie-Chantal hade nog kikat lite på Grace Kelly när hon designade sin brudklänning, eller vad tror ni?

Kanske Victoria inspireras av hagasessorna och mamma Silvias väldigt enkelt skurna klänningar? Jag tycker vi kan hoppas på en lite mer "arbetad" klänning med fina detaljer.

Låt oss iallafall hoppas att Victoria inte kör på såna här ståkragar som påminner om elaka drottningen i Snövit, spanska Letizia och norska Märtha Louise hade båda sådana kragar. Inte min kopp te! Och sen behöver hon heller inte ta någon inspirations från Dianas bautaklänning à la 80-tal.

6 kommentarer:

Millan sa...

Josses... Dianas klanning ar verkigen som en marrang! Jatteskoj att se de olika stilarna.

Marie sa...

Millan - ja, Dianas klänning var... stor! Och fluffig!

Annika sa...

Mary...
Snyggast...
Alltid...
Skitsnygg brudklänning hade hon.
Minns att jag cyklade nästan 2 mil för att se Dianas bröllop 91. Vi var i sommarstugan utan TV, så jag o syrran cyklade till mormor och morfars gård och såg det.
VI tyckte hon var så vacker. DÅÅÅ!!
jag vaar 15 år...
Tycker marie är fin också...

Annika sa...

Ähum, jag menar 81 ang Diana...fort och fel, du vet :-)

Desiree sa...

Jättekul att få se dessa bilder. Ja långt släp lär dte ju bli alla gånger imorgon. Jag tyckte att Mette Marits släp var himla coolt! Ooooh ser så fram emot morgondagen.
Kramis

Marie sa...

Annika - jag håller med. Mary var så grymt snygg och elegant. Hon är så snygg i grunden och hade verkligen hittat en look som passade henne! O du, jag märkte inte ens att -91 var fel! ;)

Desiree - släpet var snyggt, men inte särskilt praktiskt!