torsdag, juli 08, 2010

1st Wedding Anniversary

Vi har börjat få kort som gratulerar oss på vår första bröllopsdag! Sött och så väldigt typiskt England! Jag kan lova er att i England finns det kort för varje tänkbar situation.

Blir din katt överkörd av en bil och slängd i ett dike finns det ett kort för det, får ni fyrlingar som ni ska döpa till Björn, Benny, Agneta och Frida så finns det säkerligen kort till det också!

Jag har inte riktigt förstått den engelska kortkoden ännu, när ska man skicka kort och vad ska man skicka för kort! Min svärmor skickade ett tackkort till min mamma och tackade för en fin vistelse i Sverige, min mamma skickade ett kort tillbaka och sa att det var kul att ha dom hos sig och bla bla. Men sen skickade min svärmor ett till kort för att tacka för kortet som mamma skickat! Det förvirrade både mamma och mig! Skulle mamma nu skicka ett kort för att tacka för tackkortet för tackkortet? Var slutar det? Hur gör man? Aaaaahhh!

Nej, mamma skickade inget mer kort, för vem vet, om hon hade gjort det kanske det skulle ha fortsatt i all evighet...

6 kommentarer:

Desiree sa...

Kul! Jättefina kort. Stort grattis på bröllopsdagen. Är det idag eller?
Förvirrande med den där kort etiketten. Kanske finns det någon frågespalt med någon engelsk Magdalena Ribbing du kan fråga. Jag hade blivit superförvirrad om jag hade varit din mamma.
Kram!

Happy Aniversary!

Marie sa...

Desiree - nej, vi firar 1 år på söndag! :) Det är riktigt förvirrande med kortetiketten i England, de är ju mycket mer traditionsbundna än vad vi är!

storasyster sa...

Skicka på, det är alltid kul med riktiga kort som kommer med posten!!!

Marie sa...

Storasyster - ja, det är tur de kommer från England, för från er i Svedala får jag inga! ;)

Millan sa...

Men josses... har ni redan varit gifta i ett ar. Hjalp vad snabbt det har aret har gatt!! Grattis i alla fall. Om jag hade haft din adress sa hade jag skickat ett kort ocksa :-). Jag har borjat vanja mig vid den engelska korttraditionen, som aven om den ofta ar sanslost overdriven, faktiskt ar lite sot. Det ar faktiskt valdigt skoj att fa kort tycker jag... och inte bara grattissms till telefonen!!

Nar vi fick Nils och Sofia skickade Bens foraldrar kort till mina foraldrar och gratulerade till att de blivit mormor och morfar :-) Min mamma blev helt forvirrad... Nagra sadana kort finns nog inte ens i sverige att kopa :-).

Runt brollop blir det bara for mycket dock... save the date kort forst, sedan inbjudan, sedan acceptance kort (eller with regret kort om man inte kan komma), sedan kort till brollopet, sedan tackkort... OM man har 75 gaster sa blir den en herrans massa kort att skicka :-D.

Och detta eviga tackkortsskickade... efter varje fodelsedag och julafton... till alla som gett presenter till barnen.. Nej det funkar inte. Jag tackar nar vi far presenterna och skickar sedan bara till de vi inte traffat utan som skickat present. Det blir helt hysteriskt annars!

Kram!

Marie sa...

Millan - aboslut, visst är det skoj! :) Och visst har året gått fort! :)Jag tror kortskickandet är så självklart för engelsmännen, det är först när det gäller utlänningar som man inser hur komplicerat det är! Men visst är det kul också. Och det är mycket kort vid bröllop, jag håller med!