onsdag, augusti 11, 2010

Chicken Kashmiri

Den här maträtten är en ny favorit hemma hos oss! Gillar ni, som vi, indisk mat så ska ni prova på det här. Kryddorna gör den gudomligt god och lite citronsaft över precis innan man äter är verkligen pricken över i!


4 kycklingfiléer
Olivolja
200 g små potatisar
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
Kardemumma
Kummin
Garam masala
Mald koriander
1 chili
3 dl hönsbuljong
100 g spenatblad
3 dl naturell yoghurt
Salt och peppar

Färsk koriander
Citronklyftor till servering

Bryn kycklingen i en stor panna på medelstark värme, rör om under tiden. Lägg i potatis som är skurna i fjärdedelar, hackad lök, hackad vitlök, hackad ingefära, kryddor och hackad chili. Låt allt fräsa i några minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Späd med buljongen och låt allt koka på svag värme under lock tills kycklingen är genomkokt och potatisen mjuk, ca 10 min.

Vänd ner spenaten (fryst eller färsk) och smaka av, krydda mer om det är lite tamt. Dra pannan från värmen och blanda i yoghurt. Strö över hackad koriander och servera med ris och citronklyftor.

Supersmaskigt!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Lät jättegott. Jag älskar indiskt så det här receptet ska jag ta och prova. Tack!

Marie sa...

Desiree - gör så! Det är väldigt enkelt! :)

Anonym sa...

Just cooked and eaten it.
Very nice indeed.
Refreshing taste.

Thank you for the recipe!

storasyster sa...

Tack för ett nytt recept, det behövs verkligen för här är det idétorka!!

Channal sa...

Jag älskar indisk mat... det här ska jag testa! Tack för mat-tips! / Anna