söndag, augusti 29, 2010

The Importance of Lamps

Det här med fönsterlampor, är det något typiskt svenskt? Det är iallafall min slutsats! Varken i Frankrike, England eller Tyskland såg jag särskilt många fönsterlampor, men gå runt i vilket litet svensk samhälle som helst så ser du fönsterlampor i varje fönster! Varför är det så?

De är säkert våra mörka vintrar, kanske någon säger? Kanske kan det vara så, men å andra sidan har vi de ljusa sommarnätterna medan solen går ner betydligt tidigare i södra Europa under sommaren. Jag tror snarare att vi vill ha det mysigt omkring oss och använder oss av fler ljuskällor, medan andra kanske inte bryr sig om det utan bara har en ljuskälla i taket. Eller vad tror ni?

Jag har iallafall satt upp fönsterlampor i de flesta fönster i vår lägenhet, det blir så mycket mysigare då!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tror helt klart att man är väldigt mycket mer bereonde av ljus här i Sverige och vill få så mycket ljus som det bara går. Jag tycker också att just fönstelampor ser väldigt mysigt ut och inbjudande.
Jättefint som du har fått till det här.
Kram

Marie sa...

Desiree - men jag tycker ju det är konstigt efterom lamporna behövs än mer här söderöver även på sommaren! Men vi svenskar kanske vil ha det mer ljust o mysigt?

Annika sa...

Ja, det är lite kul det där. Men det måste ju bero på ljusets frånvaro. Mysbelysning är ett måste för mig.

Marie sa...

Annika - mysbelysning is da shit! Förstår inte folk som bara tänder en taklampa på kvällen... usch!

Tiger sa...

Jag älskar småbelysning och fönsterbelysning. Blir så irriterad på alla som går o släcker lamporna för att spara pengar. Va fan, om alla smålampor så kostade en hundring i månaden så är det värt det! jag köper ju inte lampor för att ha dem släckta! :)

Marie sa...

Tiger - Amen to that!