tisdag, september 14, 2010

Big Baby Questions, part 1

- How do you know if the baby is too warm? Engelsmannen funderar.

-I dunno, I think you should feel the neck.

- Hmm, okey. But surely that depends on the temperature of your hand too? Nu var det min tur att fundera, Engelsmannen och jag tänker inte alltid på samma våglängd.

- But maybe if you warm your hand up before you feel the neck? Det var väl ett bra svar, tycker jag.

- I guess. Or if it's crying you can just put on more clothes, and if it cries even more it was too warm to begin with, and if it stops crying it was too cold. Engelsmannen tycker han har kommit på den bästa lösningen.

- Yeah, but isn't that a bit mean?

- Hmm, maybe...

8 kommentarer:

storasyster sa...

Hahaha...!! Ni kommer bli underbara föräldrar. Jo man kan känna i nacken. Men även på övriga kroppen. Det kan vara lite svårt i början men man får försöka klä bebis så som man själv skulle vilja vara klädd.

Anonym sa...

Haha! Vad ni är söta!

Annika sa...

Ja, det är klart ni funderar...hihi. Många tycker jag ofta tenderar att klä sina bebbar alldeles för varmt.

Marie sa...

Storasyster - ja, vi får se hur det går! Men bebisen rör sig ju inte lika mycket som oss så de måste ju ha lite mer kläder?!?

Linneá - ;)

Annika - så kan det nog vara! Kanske för att man tänker att det är bättre för varmt än för kallt?!

Desiree sa...

Mycket att fundera på och undra över men jag tror att det ordnar sig ändå på något sätt när man sedan står där med sin baby. Jag tror man hittar en lösning utan att behöva fundera så mycket. Men visst kan jag tänka mig att det dyker upp mycket tankar och funderingar av vilt skilda slag.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, det mesta löser sig nog med tiden, men det är lite läskigt iaf! :)

Fru W sa...

Ljuvligt!! :)

Anna, Fair and True sa...

Haha, ja, det blir väl lite trial and error. Min barnmorska har i alla fall sagt att man ska ta av barnet ytterkläderna när man kommer in i värmen trots att de sover. För då vänjer de sig snabbare vid temperaturförändringar och "lär sig" det snabbare så att säga. Tydligen motverkar det plötslig spädbarnsdöd också för det har tydligen en koppling till reglering av kroppstemperatur.