torsdag, september 30, 2010

Miss so and so

Jag tycker att man kan välja livssyn lite. Antingen väljer man att se saker positivt eller så väljer man att se de negativa sakerna. Miss Positiv eller Miss Negativ. Jag är en grubblare av stora mått, det har jag alltid varit. Jag kan vända ut och in på saker och ting hur mycket som helst, se det från alla möjliga vinklar. Och om någonting inte blir som det ska så försöker jag alltid försöka se det som bra att jag överhuvudtaget försökte, man kan inte lyckas med allt.


Men hursomhelst, Miss Positiv, jag försöker vara hon. Därför tycker jag det är jobbigt att vara runt folk som bara ser allting negativt. Engelsmannens familj är är sådana. Kan de se någonting dåligt i något så gör de det. Engelsmannens bror har varit arbetslös en längre tid men har nu fått ett jobb. Och tror ni att de ser det som positivt att han har fått jobb? Nopp. Det är dåliga tider, dåligt betald, inte ett tillräckligt kvalificerat jobb och så vidare. Men orka. 


Och Engelsmannens mamma älskar att berätta mardrömshistorier om hennes och andras graviditeter. Jomen, tack för det. Jag oroar mig nog tillräckligt själv utan att hon ska behöva lägga på mer oro! Det räcker inte med att jag mår bra nu, nej, hon måste dra upp allting som kanske kan hända och hur orolig hon var för att hennes vatten skulle gå när hon var ute bland folk. Men WTF liksom?! Vad är det med människor som vill berätta för gravida hur jobbigt det är att vara gravid och att föda barn, och allting som någonsin skulle kunna hända? Jag fattar inte. 


Nej, Miss Positiv ska det vara. Och jag försöker och försöker och försöker...

5 kommentarer:

Ninnie sa...

Lyssna inte på det negativa, sålla bort det! Njut av att vara gravid, det är ju en härlig tid att gå o vänta på ett nytt liv. Hoppas du mår bra, ser så mysigt ut med den runda fina magen på bilden nedan...!

Linnéa sa...

Jag log när jag läste ditt inlägg, jag tänker precis som du, glada männsikor har det roligare! Men så läste jag min egna blogg häromdagen och insåg vilket neggo jag själv blivit! Hu! Nya tag och med ett leende på läpparna! Prova det med dina släktingar, Hinta dem med att de kan se på saker ifrån ett annat, mer positivt, synsätt. Var den klämkäcka jobbiga tjejen:) stor kram

Marie sa...

Ninnie - det ÄR en härlig tid och jag FÖRSÖKER njuta, men när nån sätter negativa tankar i hjärnan på mig så är det tyvärr svårt att undvika dom... :(

Linnéa - been there, tried that! Hintar funkar inte på engelsmän tror jag så det enda som skulle kunna funka är en konfrontation o det är jag icke villig att göra! Men jag ska klistra på ett leende på läpparna! :)

Annika sa...

Amen, visst har glada människor det roligare, och det förlänger i sin tur livet!
Vissa älskar verkligen blodiga förlossningshistorier. Märkligt nog...
Styrka, Marie, styrka... :-)

Marie sa...

Annika - tack! All styrka kan behövas...