tisdag, oktober 05, 2010

Barnvagn - igen o igen o igen

För er som sitter på nålar, har upplevt sömnlösa nätter och hela tiden undrar: " vilken barnvagn har de egentligen valt nu då?", don't fear - räddningen är nära!


Vi har, typ, bestämt oss för en Brio Go. Framförallt för att den är högre än Bugaboon, vilket passar bra för mig som är så lång. I Bugaboon känns det som att bebisen kommer vara alldeles för långt ner, plus att jag inte gillar att den har handbroms, föredrar en fotbroms! Jag gillar också Brios handtag som verkar vara mer ergonomiska. Bugaboon är smidigare och snyggare, men det räcker helt enkelt inte!


Men nu till nästa problem. Vi hade hittat en engelsk webshop som vi skulle beställa ifrån... Men då säger de att de bara har kollektion -10 och inte kommer få in kollektion -11, för att Brio ska slutas säljas i England! Iiiiiii!!! Grejen med den nya kollektionen är att det var några saker på den gamla som inte var bra, bland annat så var det några remmar på sittdelen som kunde lossna plus att sittdelens sele har blivit förbättrad, så det känns dumt att köpa en -10 när den nya är mycket bättre. 


Vad göra? Brio -11 säljs i Tyskland, men den är ungefär 5000:- dyrare här än i England, så det känns inte som ett alternativ. Då skickar jag hellre efter en Bugaboo från England och sparar 4500:-! Så mycket hellre vill jag inte ha en Brio. Men vi har hittat en till engelsk webshop som vi hoppas ska sälja nya Brio... Hoppas hoppas. Spänningen är oliiiiidlig!


Och har ni läst ända hit så ber jag om ursäkt. Det är bara det att såna här saker är STORA grejer för blivande föräldrar... men kanske inte för hennes bloggläsare...

5 kommentarer:

Anonym sa...

I LOVE IT :O) är Brio billigare i England än i Sverige menar du? Det var intressant! Har du jämfört med andra länder med? är buggan lika vanlig i England och Tyskland? Men jag som trodde att de legendariska barnvagnarna var typ Stokke och Hesba? Hesba är väl tyskt? Trodde tyska barnvagnar var lite som Mercedes; typ bra kvalité (och ja för dyra ;O) men dem kostar lika mycket i Tyskland med? Jag har noll koll. Jag är inte ens gravid -- men jag tänkte bli ;O) hoppas jag! OLIDLIGT spännade i alla fall. Och Brio är superfina! Jag är lite trött på Bugaboo, men det beror väl på var man bor. Tycker även att det är så mycket pengar det handlar om. Här syns dem överallt... Men de verkar otroligt lättkörda. Ja just det, ni behövde en liten och lätt vagn minns jag nu (inte en vagn för terräng och snö kanske ;o) Lycka till i alla fall; det här är jättekul, och du kommer hitta något underbart!
xx Barnvagnsföljetongsfanset

Marie sa...

Barnvagnsföljetongsfanset - kul att det är nån som gillar det iaf! ;) Alla barnvagnar som vi har kunnat jämföra priset med har varit betydligt biligare i England. Vi har bara jämfört UK, Sverige o Tyskland, tycker det räcker o blir över! :) Bugaboon är mkt vanlig här i Tyskland o även i England, framförallt i storstäderna just för att den är så lättstyrd. Det ÄR mkt pengar det handlar om, både Bugaboon o Brio kostar en hel del, även fast Brion är lite billigare än så länge. Men som sagt, alla är ju billigare i UK så hittar vi inte Brion där så blir det nog ändå en Bugaboo.

Anonym sa...

Ja vi vill ha barn nu, och det första man kollar är ju barnvagnar ;o) Det skulle vara skönt i Stockholm att ha en stor snövagn och en liten cityvagn? men det beror kanske på årstid barnet föds :o) Mutsy verkat ju vara en ny lite speciell vagn med som börjat komma här? Inglesina och Silver Cross mer klassiska, tunga men vackra och ovanliga -mer komplement - typ söndagspromenad? Här verkar alla älska Bugaboo -den måste vara skön att köra -jag bara irriterar mig lite på att den är så vanlig nu. Kronan verkar vara stor? Jag gillar Brio Go; tycker att den är finare än Bugaboo? Den är lite blandning av klassisk och city, ser inte lika spacig ut! Skulle helt klart kunna välja den. Vad heter den där danska vagnen...
Men rapportera gärna. Jag är som en svamp nu ;o)

Marie sa...

Anonym - ja, vi snöade fast vid Bugaboo o Brio ganska tidigt, just för att de passar våra behov. De är små, lättkörda, passar i hissen, funkar ändå på lite snö o sånt, så därför har vi fastnat på dom. En utan svängbara hjul vara inte ens tänkbart för oss här i München! Men det finns ju inga rätt eller fel när det gäller barnvagnar, alla har ju olika behov!

Anna, Fair and True sa...

Hur har det gått? Vi valde också mellan Bugaboo och Brio Go men jag har egentligen alltid föredragit en Bugaboo (mycket snyggare och så kan man byta ut suffletten!). Vi beställde också från England, from Pramworld, och sparade flera tusen på ett paket med snöhjul, bilstol m m. Fick den dessutom levererad på typ 5 arbetsdagar när leverans från svenska affärer är 6-8 veckor (??)! Man kan ju höja upp handtaget ett tag så tror det kommer fungera bra för Peter också. Håller med om att liggdelen är låg men vi tänkte så att den använder man ju bara kanske fem månader innan man växlar till sittdel.