måndag, oktober 11, 2010

Besök

Missförstå mig inte nu, det är jättekul med besök.


Men.


Nu börjar folk pocka på vår tid. Många vill komma och hälsa på innan Blueberry kommer (I have no idea why... ;)) och då börjar det bli ont om tid. Som jag sa, det är jättekul med besök, och just nu mår jag jättebra, men jag har ju ingen aning om hur jag mår om en månad eller två, och att då ha fem besök inbokade... njae. Just nu har vi tre besök inbokade och de är lagom utspridda.


Och det känns ju lite otacksamt att säga nej till folk. För vi har ju ändå bjudit in dom (vi är världsbäst på att säga: klart ni ska komma och hälsa på, det vore jääääättetreeeeevligt!) även fast det kanske var för några månader sen. Hur ska vi säga nej nu då, liksom?


Sen är det ju skillnad på besök och besök. Familj och vänner som jag kan vara mig själv med är ju inga problem att ha omkring, även om jag inte skulle vara på tipp topp. Men de gäster som jag inte känner så bra och känner att jag måste sätta upp en fasad för, det är ju de som jag kanske inte vill ha besök av just nu (eller någonsin...). 


Så, operation ursäkt/undanflykter startas härmed. Inputs, anyone?

6 kommentarer:

Desiree sa...

Ja det är inte helt enkelt. Kanske kan man bara säga till dem man inte känner så väl att man redan har en massa besök inbokade som det är och att det skulle krocka med annat vilket delvis är sant så många besök som ni redan har inbokade. Eller så får du säga att du känner dig trött och behöver så mycket vila du kan få nu innan. Jag tror folk skulle förstå. Hoppas ni får det trevligt med de besökar som är inbokade och att du inte heller känner att det blir för mycket.
Det är en svår balansgång.
KRam!

Lisa sa...

Först av allt: Stort grattis!! Vad roligt att du ska bli mamma :)

När det gäller besök tycker jag att du ska tänka på dig själv först och främst. Du har inte varit gravid förr och vet inte hur du kommer att må, det är ju omöjligt att sia om. Kan du inte helt enkelt säga som det är? De förstår säkert att du vill ha lugn och ro.

Kram

Marie sa...

Desiree - jag tror det är mest det att jag känner mig så elak när jag säger åt folk att jag kanske inte orkar med dom! Vi vill ju ha besök, det är ju kul... men kanske inte så ofta!

Lisa - tack! Tycker också det är roligt :) (än så länge iaf...). Precis, just nu mår jag ju bra, men jag är ju trött vissa dagar och vet att de dagarna antagligen kommer bli fler ju längre tiden går, så vill inte boka upp en massa besök o sen känna mig taskig för att jag inte orkar umgås!

Annika sa...

Svårt det där, marie...
Men jag är nog inne på Desirees linje.
Du får helt enkelt dra små vita lögner, och jag tror nog att alla förstår också om du skyller på trötthet och ork.
KUL med besök ÄR det ju, men visst kan det bli för mkt av det goda.

Tiger sa...

Du har väl den bästa "ursäkten"?

Jag sa iaf ifrån då jag var gravid att jag inte riktigt orkade med. Det är som sagt en sak med folk som man vet att man lika gärna kan ligga inne o kolla en film med... Men att känna ett tvång att man ska orka springa på stan eller så kanske inte är så kul... Jag blev väldigt "ensamtörstande" och det tycker jag man kan få va.

Marie sa...

Annika - ja, det får nog bli en del vita lögner. Grejen är ju den att jag mår bra NU, men man vet ju inte hur det är sen. Och med många besök inbokade... Njae.

Tiger - ja, precis, med folk som man känner o som man vet kommer förstå om jag är trött, då är det ju ingen fara. De kan gå ut o göra saker själva eller så kan vi sitta hemma, typ. Men när det är gäster som man inte känner så väl så känns det som om man måste leka guide o dra med dom runt på alla sevärdheter! Det kommer jag inte riktigt palla med!