onsdag, oktober 27, 2010

Miss Positive, it is

Det gäller att tänka positivt, right? Nu har jag flygförbud och är alltså kvar i München tills Blueberry behagar ploppa ut. Och istället för att fokusera på att jag inte kommer få fira jul i Sverige med familjen och inte få träffa mina syskonbarn på flera månader, så fokuserar vi på de bra sakerna. Som till exempel att vi inte behöver besöka en flygplats på flera månader, och att vi inte behöver vänta på försenade flighter. Vi slipper också bli grundligt undersökt av tyska säkerhetskontrollanter. Och inte behöver vi betala överpris på flygplatser. Ser ni shoppen på bilden? Den heter grabandfly, men borde snarare heta Daylight Robbery, för de tar 3 euro för en flaska vatten eller coca cola. Yes, ni läste rätt. Nästan 30 kronor för en halvliter dryck. Jag ska inte ens börja skriva om min teori att det är dryckesbolagen som ligger bakom alla så kallade "terrorhot" som gör att jag inte får ta med mig min egen flaska vatten ombord... Vem vet vad man skulle kunna göra med en flaska vatten? Nej, det är ingen retorisk fråga, jag skulle gärna vilja ha svar på det. Någon som har ett bra svar? 


Hursomhelst, jag är väldigt glad att jag slipper det. Se, nåt positivt finns det i alla situationer.

6 kommentarer:

mia sa...

Daylight Robbery så klockrent! Jag håller med, man kan inte hjälpa att undra om vissa kapitalistiska krafter suckar förnöjt över terrorhoten som ger dem monopol. 3 euro för en flaska vatten? Det är rån. Inget annat.

Marie sa...

Mia - visst kan man börja undra? Om nu alla terrorhot verkligen är så starka så borde man ju snarare tänka att dryck på flygplatser borde vara billigare eftersom folk MÅSTE köpa dom. Dessa överpriser är ju oetiska så man börjar ju undra...

Annika sa...

Precis, rån är vad det är. De kan verkligen ta betalt. USCH!! Oetiskt är det, ja.
Ja, du får koncentrera dig på det positiva nu, du slipper flyga, du slipper flygstress, du får koncentrera sig på en mysig jul i jul-Tyskland. De kan väl det där med att pynta och fira och ha julmarknader.

Marie sa...

Annika - japp! Jul i Tyskland blir säkert bra, det finns iaf julkänsla att hitta här! :) Hoppas bara inte mataffärerna stänger alltför länge vid jul, de har nämligen en benägenhet att hålla stängt så fort det är nåt som ska firas... :)

Desiree sa...

Det kan ju också vara lite mysigt att fira jul på egen hand i sitt egna hem. Nu i år kan ju du och Engleskmannen fokusera på era egna traditioner och fira precis som ni vill. Kring jul är det ju inte heller så kul att flyga för det är ju tokmycket folk ute och reser då. Kan ju vara riktigt skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt och slippa stressa runt som tokar.
Det finns många fördelar.
KRam!

Marie sa...

Desiree - absolut! Flyga runt jul är INTE kul, så det ska bli skönt att slippa det! Tyvärr blir vi inte ensamma över jul, utan Engelsmannens familj kommer hit... :S Men det ska nog gå bra! :D