torsdag, oktober 21, 2010

Sele eller sjal, eller kanske både och?

Nil nove sub barnvagnssnacket, så vi riktar in oss på bärselar/sjalar istället! Vi kommer ju antagligen bära runt Blueberry en hel del, fast i korta stunder. När man slänger soporna, hämtar post, lägger på brev på brevlådan... Ja, såna småärenden då man kanske inte vill släpa med vagnen. Och nu då till frågan, vad är bäst?


När det kommer till sele så verkar ju Babybjörn vara det säkraste kortet. Sjalar finns det en hel drös av. BabyloniaLodgerKokobello... ja, listan kan göras hur lång som helst! Jag tycker att den bärpåse verkar vara ganska enkelt. Man trär den över huvudet och sen lägger man bebisen där i. Inget knyt eller inget drag, så det verkar väldigt smidigt.


Inputs? Tankar?

6 kommentarer:

Desiree sa...

Kan kanske vara svårt att bestämma sig för så här innan. Kanske måste du testa bägge för att känna efter vilken som är skönast eller lättast. VIlken som passar dig och Blueberry bäst. Men bägge har väl sina för och nackdelar.

KRam!

storasyster sa...

Som du vet så älskade jag min trikåsjal och sedan även ringsjalen. Visst kan det vara enkelt att lägga bebis i en bärpåse/ringsjal men den blir gärna lite "klämd" i den när bebis är liten. Då rekomenderar jag stället att du köper en trikåsjal först och sedan en ringsjal när bebis kan hålla upp huvudet lite o nästan kan sitta. Men valet är ju ditt. Och mina sjalar har du ju testat! Lycka till!!!

Tiger sa...

Jaadu. Vi har ju snackat om det här. Det jävliga är ju att man inte vet om ungen kommer gilla det! Hazel panikskrek ju av det där "ligga för nära"-bärandet. Själv skulle jag aldrig orka knyta, fixa, trixa men de som har orkat gillar't ju. Så, nej, inga direkt tips. Haha.

storasyster sa...

Ska du ha bebis i sjal så ska du prova det från början så att bebis vänjer sig vid att sitta nära.

Marie sa...

Desiree - ja, jag har ju provat sjal o sele med mina syskonbarn, men man vet ju aldrig vad som passar bäst i längden! Svår är det...

Storasyster - yep, har provat dom o de dunkar bra på sommaren, men tror det kan bli lite svårt med trikåsjal på vintern/våren när man har mer kläder på sig... men får se!

Tiger - nej, knyta o trixa verkar lite jobbigt, särskilt på vintern när man har en massa varma kläder, både jag o bebisen! Då känns det lättare med en sele kanske...

Anna, Fair and True sa...

Vi tänker också Babybjörn men sedan vet jag inte vilken sjal som är bäst, de är nog ungefär lika bra. Man måste bara lära sig hur man gör :)