fredag, november 19, 2010

Cykla med barn

En bra sak med München är att man kan cykla överallt. Det finns gott om cykelbanor och bilister är vana vid cyklister, så de är ganska så uppmärksamma. Har man en gång vant sig vid att cykla överallt i München så är det skönt att slippa åka tunnelbana, buss eller U-bahn dit man ska. Vi bor så pass nära centrum att vi har okej cykelavstånd till de flesta ställen.


Men.


Med Blueberry så kommer det tyvär bli svårare att cykla. Vi har inte hittat någon vagn eller säte där man kan sätta fast bilbarnsstolen, vilket vore det bästa. Det enda vi hittat är Holländsk cargobike och Gazelle Cabby (holländarna är fanatiska när det kommer till sina cyklar!). Och de är såklart jättedyra.
Och det känns ju lite onödigt att ha en cykel...korg, med plats för tre barn när vi bara har ett! Annars vore det ju riktigt bra. Även fast jag inte har nån aning om hur man faktiskt cyklar en sån hära... cykel.

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Den här ska du ha!

http://en.my7475.com/825.html

http://www.telegraph.co.uk/technology/5327844/Buggy-turns-into-bike.html

Fast också ganska dyr tyvärr.

Marie sa...

Anna - den såg ju riktigt bra ut! Fast som du sa, dyyyr.... Skulle ju vara bra att hitta nåt som man kan sätta på sin befintliga cykel, men det verkar inte finnas...