fredag, november 19, 2010

IKEA

Vi har nu en fotpall till vår fåtölj! Yes, den är gigantisk.


Jag mätte inte fåtöljen innan, men tänkte såklart att den minsta fotpallen i samma serie borde passa. Och, ja, det gör den väl till viss del, bara det att den är ganska... stor. Men skön är den! Det här är numera min favoritsittplats! Och det smarta med den är att man kan lyfta locket och där finns det en massa förvaring! Nu har äntligen Engelsmannens gigantiska kameraväska en plats att vila på.


En Yngaren fick också följa med hem, så söt. Till Blueberry köpte vi skötbordet Spoling (skitfult men praktiskt) och spjälsängen Leksvik. Det känns lite tidigt att handla allt sånt redan, men i december blir det fullt upp och i januari känns det som om vi vill göra annat, så då var det dags. Men sängen står fortfarande i sin låda, omonterad. Vi införskaffade också två Årstid till sänglampor, eftersom jag får försaka mitt sängbord när Blueberrys säng ska in. Lite annat smått och gott hittade vi såklart, det gör man väl alltid på IKEA? Men tyvärr hittade jag inte de fina glasen Nysnö och inte heller någon svensk ost! Jag är så trött på de färdigskivade ostarna som säljs här i Tyskland, och smakar plast, så jag hade verkligen sett fram emot hyvelbar ost! Merde, merde, merde.


Men summa summarum, en lyckad shoppingtripp!

10 kommentarer:

storasyster sa...

Ni hittade mkt fint. Härlig sitt/fotpall. Praktisk m förvaring!

Anna, Fair and True sa...

Du kan pimpa skötbordet! Så här gjorde min kompis syrra: http://nybyggare.blogg.se/2009/march/pimpat-skotbord.html#comment

Anna, Fair and True sa...

Aha, trodde det var skötbordet Sniglar du köpt. Nåväl, kanske en idé ändå!

Annika sa...

SNYGGT!! Jo, jag vet at jag frågat förr, men glömt; har man baby showers i england?

Marie sa...

Storasyster - yes, o det behövs! Finns inte mkt förvaring i tyska lägenheter...

Anna - nej, snigel blev det inte. Vi kollade på den, men det här som vi kan fälla ihop tror jag blir bättre så vi kan få undan det när vi har många besökare!

Annika - jag tror inte det! Jag har iaf inte fått någon ännu...! :D

Desiree sa...

Vad fint det blev med fotpallen. Ser supermysigt ut, jag förstår att detta är din nya favvis plats. Så nice att krypa upp där och ha det gott med en kopp te och lite mode magasin eller något sådant. Ja även om det känns lite tidigt att handla en hel del till blueberry så var det nog smart att ändå göra detta nu. Gäller att vara effektiv.
Kram!

Marie sa...

Desiree - ja, dröjer vi med det för länge så kommer han säkert komma för tidigt! :D Vi kan lika gärna ställa ner dom i förrådet tills det är dags att sätta ihop allt! :)

Anonym sa...

Finns det inte oskivad typ Gouda? Men du kanske inte gillar det? Plus marknader och ostaffärer? Finns det inga sådana? Jag har motsatta problemet ;o) Jag tycker inte att svensk ost går att jämföra med engelsk, fransk och holländsk ost... Jo typ Falbygdens? Så vi handlar bara den riktigt svindyra osten gärna på fransk ostaffär men så länge vår matbudget inte spricker ;o) Jag är noga med att alltid ha med en lista nu och då blir det inga impulsinköp. Jättebra sparknep. En annan grej jag inte fattar är varför det inte finns härliga tvålar i Sverige. Finns bara äcklig duschkräm. Hittar man vanlig tvål i pappersförpackning så är den hur dyr som helst :o) Ja ja... Julmust och pepparkakor finns ju om man gillar det ;o) Du kommer kanske upptäcka att du saknar vissa tyska matprodukter sedan ;o) Jag älskar weissbier och weisswurst ;o) kan inte komma på annat: Du får upplysa oss om det finns något alls gott? Hoppas du hittar något annat än plastosten. Yuck.

Marie sa...

Anonym - skojar du?! När jag bodde i Frankrike, England o nu i Tyskland så har jag alltid längtat efter svensk hyvelbar ost! Jag avskyr verkligen färdigskivad ost, och hittills har jag inte hittat någon ost som går att hyvla. Men jag letar! :) Jag har inte hittat någonting här som jag gillar o som jag inte kan få i Sverige, än så länge iaf. Men vi får se... :) Varken weissbier eller weiswürst är någon större favorit hos mig... :D

Anonym sa...

Mmm yes jag tror att jag inte är så svensk längre tyvärr. Men nu bor jag ju i Sverige i ett par år så det kanske blir bättre. Tror du inte att det handlar lite om vilka vanor man får på något sätt? Jag saknar fransk mat otroligt. Tycker precis likadant som du fast tvärtom att det inte finns något gott att äta i Sverige. Okej jag gillar typ sill och bregott och havregryn. Svensk julgransbelysning, snö, frisk luft. Men om du har hemlängtan till Sverige så har jag hemlängtan tillbaka till Frankrike. Men visst när jag precis hade flyttat då reste jag med Gott & Blandat, Polarbröd, Bregott, Estrella chips och saknade alla svenska bakprodukter. Men jag antar att jag bodde utomlands så länge att jag glömde bort de svenska smakerna så nu är jag inte van vid dem och tycker inte om dem längre. Jag vet ju inte hur länge du ska stanna i Tyskland och om du tänker lära dig tyska, jobba där och så... Ju mer man integrerar sig ju mer osvensk blir man kanske till sist... i alla fall jag tyckte att det var svårt att inte tappa svenskheten men jag umgicks inte med svenskar. Jag önskar verkligen att min svenska var bättre! och att jag tyckte och tänkte likadant som alla vanliga svenkskar då skulle jag känna mig hemma här ---så visst det är jag som är konstig :o) jag ska försöka bli mer svensk igen och äta ostmackor ;o)