tisdag, november 02, 2010

Oh Boy!

Så här är det. It's a boy. Vi har vetat sen den stora undersökningen vi var på för några veckor sedan, då doktorn mycket sakligt meddelade att "hier ist der penis und hier sind der testiklar". Ja, allt är inte direkt glasklart på ett ultraljud, men när han väl pekade ut dom så var det glasklart.


Och jag som trodde det var en tjej. Jag var helt övertygad om det, eller så kanske jag övertygade mig själv för att vi bara kunde hitta fina flicknamn och inte ett endaste pojknamn som vi båda gillade? Så kan det vara.


Vi har fått tänka om nu. Nöta pojknamn. Men det går inte så bra. Vi kommer på namn, men sen är det nån av oss som säger "näääeee... inte det". Vi hittar helt enkelt inget namn som liksom fastnar. Så lösningen blir kanske helt enkelt att döpa Blueberry till ett tjejnamn, för hey, varför ska allt vara så uniformt? Han kan väl heta Peggy eller Elise? 

13 kommentarer:

Anna sa...

Det verkar faktiskt vara svårare med namn till pojkar. Alla mina kompisar som fått pojkar har haft krångel innan de enats eller ens kommit på något. Hoppas ni hittar det perfekta namnet till slut ändå!

Annika sa...

En liten kille...vad roligt!!! Men ja, jag tycker nog också det är svårare att välja killnamn. SÅ spännande att höra vad ni kommer att välja sen!!

storasyster sa...

Ja lr så kan han heta sara ;) som min lillaprins tycker att alla barn ska heta.

Anonym sa...

Grattis till eran lilla kille!

Läst på aftonbladet att oavsett vad man än kommer överens om så är det i slutet ändå mamman som bestämmer. Stämmer ganska bra för våran del måste jag erkänna, jag körde över både Horatios och andra helt galna namn från min engelskman.

Lycka till!

Marie sa...

Anna - ja, jag tror också det är svårare! Tjejnamn kan jag rapa upp hur många fina som helst, men killnamn... nope!

Annika - tack! :) Vi tycker också det ska bli spännande att se vad vi väljer för nåt!

Storasyster - nja du, det hoppar vi! ;)

Anonym - så kan det nog vara! Nåt ska man väl ha för att ha varit gravid och fött fram ett barn?! Horatio har min Engelsman också haft upp, men nej, inte min kopp te! ;)

Ninnie sa...

Å, en liten pojke väntar ni på, va mysigt! Ni kommer säkert på ett bra namn till slut.
När vi fick vårt andra barn (av tre) hade vi ingen aning om vad han skulle heta, vi hade inga färdiga namnförslag. Men när han väl kom till oss så såg vi direkt vad han skulle heta!

Anonym sa...

Brukar också fundera på namn lite då och då, även om det inte är aktuellt just nu och just killnamn är hur svårt som helst.
Tur att ni har några månader till att fundera =)

Tiger sa...

O vi hade killnamnet klart långt innan tjejnamnet, men ingen regel utan undantag! :)

Nu är vi dock glad att det blev en tjej för namnet vi tyckte var rätt så "unikt" här i Sverige ligger nu typ topp tre på snabbast växande pojknamn. Hade inte känts så där superroligt faktiskt.

Jag har ju kommit med en del förslag men det duger ju inte! ;P

Marie sa...

Ninnie - vi får hoppas att det är samma sak för oss, att det bara kommer till oss! Just nu ser det inte så lovande ut... :)

Pernilla - yes, några månader till har vi på oss! Jag har funderat i flera år på namn, men nu när det väl är dags så är det bara blankt!

Tiger - joho! Alla duger inte men vissa är ju bra! ;)

Desiree sa...

Tycker också att det är lättare att komma på tjejnamn. Men nog kommer ni hitta något fint tids nog. Hoppas bara att ni lyckas enas om något bra. Ni får göra varsin lista. Det finns ju faktiskt namn som kan bäras både av tjejer och killar som är unisex. Kanske ett sådant namn. Jag kan tänka mig att ni skulle vilja ha ett namn ni gillar, ett namn som också passar både i Sverige, England och i Tyskland. Ja inte helt lätt och som ni gillar båda två naturligtvis.
KRam!

Marie sa...

Desiree - ja, nån gång ska vi nog komma på nåt namn! Annars är det ju synd om Blueberry... ;) Det svåra är ju att få till ett namn som låter bra på både svenska o engelska!

Anonym sa...

Oh så fint! En lite pojke. Det är bra tycker jag, jag önskade mig alltid en storebror som kunde ta hem snygga kompisar när jag var liten. Det var coolt men en storebror - inte med en lillebror!

Anna, Fair and True sa...

Kanske bara Blue då. Eller Berra från Berry ;)

Ville ni veta eller sa läkaren bara ändå? Jag är fortfarande lyckligt ovetandes :)