torsdag, december 02, 2010

Fyfanjävlahelvetesskit (or the return of the grumpy Marie)

Tror rubriken säger allt. Men för att vara övertydliga. Fyyyyy faaaaaan!


Jag vet, jag borde vara lugn och fin och harmonisk, an Earth Mama som tar allt med ro. Men alltså, det gör så sjukt ont.


Idag var jag på väg till min tyskakurs, slirar så klart men gick med små, korta steg (som mina kära bloggläsare rått mig) och det gick ändå hyffsat bra. Men så möter jag en grupp turister med resväskor, de frågar om vägen till ett hotell, jag vet var det ligger och berättar, och sen när jag fortsätter gå, så halkar jag till i den j*vla snömodden. Aj, aj, aj!


"Inga hastiga rörelser" - nej, det kan jag skriva under på nu. 


Jag skickade iväg min älskade make för att leta stödbälte. Det var två affärer som jag trodde skulle kunna ha det eller så skulle han prova med ett apotek. Han kommer tillbaka hem - utan stödbälte. "They looked at me like I was a crazy man that wanted to hurt our baby!" Tydligen så kan man inte köpa sådana hemskheter som stödbälte utan rekommendationer från sin gynekolog. 


Suck och stön. Jag blir så trött.

11 kommentarer:

Anonym sa...

tjaa!
Jätte fin blogg!

Channal sa...

Stödbältet sitter runt höfterna, under magen! Skadar inte barnet! Du måste fixa ett, jag fick mitt av sjukgymnasten via mödravården. Ta det lugnt och VILA! Trist men bästa medicin. Ha en finfin fredag! Kram Anna

Millan sa...

Nej men ajajaj har du fatt foglossningar?? Fy sjutton! Jag har aldrig haft det men har forstatt att det ska gora fruktansvart ont!! HOppas att det blir battre och att du kan fa tag pa ett stodbalte. Kram

Marie sa...

Anonym - tack

Anna - VI vet att städbälten inte är farliga, men tyskarna verkar vara av annan åsikt. Jag ska till gynekologen på måndag så då får jag se vad hon kan ge för tips!

Millan - yes, det verkar inte bättre! Tack för omtanken! :)

Anna, Fair and True sa...

Annars kanske du kan beställa en från Sverige. Fast jobbigt att behöva vänta.

http://www.gobaby.se/for-mamma/mammaklader.html?gclid=CIDg1Ir9z6UCFQ4f4Qod3mdwjw

http://www.stellaris.se/product_info.php?cPath=44_61&products_id=568

Min barnmorska sa att dessa billigare varianterna oftast hjälper och man behöver inte köpa de som kostar 800 kr!

Anna, Fair and True sa...

Just ja, detta råd kanske inte hjälper nu eftersom det är mer i förebyggande syfte, men min barnmorska sa också att man ska försöka att inte gå bredbent och sära på benen alltså även om det känns som man vill det. Utan försök hålla ihop benen så mycket som möjligt. Kanske iaf ett råd när de försvinner - förhoppningsvis blir du bättre ( en vän till mig blev det!)!

Marie sa...

Anna - jag har märkt att det blir bättre om jag vilar o håller ihop benen o så, så förhoppningsvis kan jag hålla det under kontroll om jag inte slirar runt alltför mycket!

storasyster sa...

Här i sverige får man dem utskrivna av sjukgymnaster. kanske funkar så i tyskland oxå?! Fråga efter tens-apparat oxå. det kan oxå hjälpa.

Annika sa...

Men oj, shit att du har SÅÅÅ ont. Du måste få hjälp. Hoppas att du får tag på ngt sådant där bälte asap!!

Desiree sa...

Fy fasiken vad jobbigt på alla sätt. Men nog måste de tyska kvinnorna också råka ut för foglossning. Kanske lika bra att boka en tid hos gyn så att du kan få ett sådant där bälte. Du kan ju knappast sitta hemma i husarrest tills dess att eran baby är född. Stackare, jag lider med dig. Du kan ju inte gå omkring och ha så där ont i så pass länge till. Hoppas du får hjälp.
KRam!

Marie sa...

Storasyster - yes, får se vad de säger här...

Annika - ja, igår gjorde det riktigt ont efter att jag hade halkat till, men efter att ha vilat lite idag så känns det bättre!

Desiree - ska till gyn på måndag så får se vad hon säger då! Klart tyska kvinnor också får foglossning, men det kanske är nåt som man bara ska genomlida! Nej, får hoppas de har några övningar eller hjälpmedel att ge ut eller tipsa om.