fredag, december 10, 2010

Oh My Boobs

* Det känns som att brösten växer ikapp med magen. Seriöst, jag undrar var det här kommer sluta... Dolly Parton, släng dig i väggen!


* Så trött, så trött. Jag var inte särskilt trött de första månaderna, då man "ska" vara trött, däremot är jag trött nu. Sitter jag i soffan så sitter jag i soffan ett tag. Fast det kan också ha att göra med att det börjar bli jobbigt att faktiskt komma upp ur soffan...


* Ni vet hur man ser gravida kvinnor som liksom skjuter fram magen och svankar? Tvärtom för mig, jag är kutryggig och låter magen hänga, mycket skönare det!


* Illamående. Antar att det är Blueberry som tar upp plats, så äter jag för fort eller för mycket så mår jag illa direkt. Tack för det.


* Jag har slutat räkna hur många gånger jag går på toa på en dag. Och har jag gått på toa så räcker det att jag går ut från badrummet och så kan jag bli kissnödig igen. Engelsmannen säger it's all in my head. Pah! Säger jag. Det är en Blueberry i magen.

5 kommentarer:

storasyster sa...

Hehe.. o sen de första dagarna när de fylls m mjölk så blir de ÄNNU större!!! Då kan man snacka Dolly Parton!!!

Anna, Fair and True sa...

Mina bröst växte mycket i början men sedan har de avstannat så att säga :) Men jag har hört att de blir Dolly Parton på ungefär tredje dagen efter förlossningen.

Jag var inte trött i början och är inte trött nu - måste vara något fel på mig! Men jag mådde ju illa väldigt länge så jag fick väl det istället. Båda beror väl på hormontillflödet tror jag. Jag har också haft tur att inte få någon halsbränna nu - antar att det är det du har? Det finns tabletter, om man nu får ta dem i Tyskland? ;)

Det är BRA att du inte svankar, då får man bara mer ont i ryggen sa sjukgymnasten hos min barnmorska. Bättre att försöka gå rakt, eller kutryggigt dårå :)

Jag har samma problem med kissnödighet. Fast det är bättre nu faktiskt. Jag har också märkt att om jag undviker att gå och kissa igen på en gång så går det över efter en stund. Jag kan dock förvarna dig att när bebben vänt sig neråt och huvudet ligger mot bäckenet, då trycker den till till och då strålar det som nålar i nerverna! Fast det är bara då och då. Men så du vet var det är när det kommer!

Marie sa...

Storasyster - yes, då blir det Dolly OCH Pamela Anderson på en o samma gång! :S

Anna - ja, att brösten växte var första tecknet jag märkte, men jag tycker de växer från o till hela tiden! :D Skönt att du inte är trött, det är som en bedövande trötthet som inte vill gå över skitjobbigt. Sist jag var hos gynekologen låg bebben upp och ned och hon trodde att han har lagt sig tillrätta, jag tror att han använder min urinblåsa som huvudkudde... ;)

Annika sa...

Storasyster har rätt...YOU JUST WAIT!! När mjölken rinner till DÅ blir det DOLLY GRANDE!!
HAHA, minns det tydligt, känslan!
VILA du, inte kul att vara trött. OCH det där med att springa på toa halva nätterna minns jag tydligt.
NO it is NOT in your head :-)

Desiree sa...

Snart har du iallfall inte långt kvar. Fast jag antar att man kanske blir trött på ett annat sätt när man sedan har en liten Blueberry som ännu inte fått in dygnrytmen helt. Men vissa bebisar sover ju väldigt snällt vi får hoppas att Blueberry blir sådan.
Men vila du då du kan. Ta dig din tid i soffan, det behöver du.
KRam!