lördag, januari 15, 2011

Edible Garden

Är det pensionärsvarning om man sitter hemma en fredagskväll och kollar på trädgårdsprogram? Jag tror nästan det, tyvärr! 

Hursomhelst, igår kollade Engelsmannen och jag på The Edible Garden med underbara Alys Fowler. Hon får mig att längta efter ett eget hus med en trädgård där jag ska odla morötter, tomater, rädisor, sallad och annat gott att äta. Hon har skrivit några böcker varav den senaste heter Edible Garden och den handlar just om den ätbara trädgården, då man fokuserar på att odla ätbara saker. Hon visar bland annat att man ska lägga nässlor i blöt och låta det ruttna för att sedan lägga på tomaterna då man planterat dom. Det gillar visst tomaterna för nässlorna har en massa nyttigheter i sig! Det tipset ska jag glänsa och tipsa min pappa och syster om, de gillar att odla tomater!


Alys Fowler kan beskrivas som trädgårdens motsvarighet till kökets Jamie Oliver och Nigella Lawson. Hon gör trädgårsarbete trendigt och mysigt igen, särskilt när hon går runt och plockar tomater i snygga, blommiga klänningar och gummistövlar.


Och till dess att jag har en egen trädgård, där jag kan gå runt i blommiga klänningar och påta, så kommer jag spela in varje avsnitt av The Edible Garden och titta på igen och igen och igen...

6 kommentarer:

ullis sa...

Pappa ska testa i år.

Marie sa...

Ullis - hoppas du sa att tipset kom från mig, så jag fick glänsa lite! ;)

Sandra sa...

Om det känns bättre så är "På spåret" min fredagsunderhållning ;)

Marie sa...

Sandra - ja, nu känns det bättre! ;)

Annika sa...

Nä, det känns mysigt...
OCh jag har aldrig hört talas om henne. Låter som ett program jag skulle gilla...

Marie sa...

Annika - hon är väldigt brittisk, så nog inte alla som gillar det! Men jag tycker hon är kanon och hon inspirerar verkligen!