lördag, januari 08, 2011

Hos oss

Följ med på en rundtur i vårt kvarter! Vi bor i norra München, i ett område som heter Schwabing och det är sett som Münchens lite mer bohemiska kvarter.


Vår tunnelbanestation heter Münchener Freiheit och har nyss blivit renoverad med lysande blå pelare, very trendy. Ovanpå ligger spårvagnsstationen som har fått ett tak som påminner om ett rymdskepp. Very trendy, det också, men väldigt, väldigt fult eftersom det inte alls passar in med alla hus runt omkring. 


Traskar man runt i våra kvarter så hittar man en hel del affärer, längre ned på gatan finns stora klädkedjor som COS, Zara, Esprit och Benetton, men just runt oss finns det många små boutiquer som man knappt vågar gå in. Men mycket snygg fönstershopping finns det! Vad sägs om Marc Jacobs-väskor i alla möjliga färger?


Runt oss finns också en hel massa kyrkor som gillar att ringa sina klockor tidigt på morgonen, bilden är på den finaste kyrkan. Det finns också en hel massa mysiga caféer som man kan fördriva tiden på. Vissa väldigt gamla men sen finns också Starbucks och San Fransisco Coffee Company. Blandningen är stor, och det är det vi gillar!


Och titta vad jag hittade! En Engelsman i München... :)

11 kommentarer:

storasyster sa...

Dit vill jag åka :D

Marie sa...

storasyster - kom bara kom!

Desiree sa...

Ser väldigt mysigt och vackert ut. Jag skulle gärna besöka Munchen någon gång. Det är kul att ni trivs bra och har fina omgivningar.
Kram!

Marie sa...

Desiree - jag vet inte om München har så mkt att erbjuda i jämförelse med andra europeiska storstäder, det finns en hel del jag skulle välja att besöka innan jag valde München! Men det finns en hel del fint o intressant att se här också!

Pernilla sa...

åh vad roligt att få se hur det ser ut i München i närheten av er.
tycker München ser riktigt lockande ut! =)

Marie sa...

Pernilla - du är välkommen att hälsa på när du vill! :)

Pernilla sa...

tack snälla =) ska verkligen försöka komma!

Annika sa...

Skulle också vilja till Munchen. Gillar t-banan, spejsig!!
Sen det att ni sgs bor i alperna...härligt!!

Marie sa...

Annika - München har en del att erbjuda, särskilt om man har bil o kan ta sig utanför stan, som du säger är det inte alls långt till Alperna o jättefina ställen!

Anonym sa...

Visst är det härligt hos er, vi kommer snart igen. Lite shopping måste väl hinnas med då också:)

Marie sa...

Anonym - shopping är a och o! :)