fredag, januari 14, 2011

Namn

Engelsmannens mamma försöker hjälpa till med att hitta namn till Blueberry.


Hon googlar de populäraste namnen i England och Sverige och skickar tio-i-topp-listorna till oss. Vi försöker förklara att vi nog kommer undvika just topplistenamnen, för det känns lite tråkigt och vanligt. Då påpekar hon att vi inte bör välja ett annorlunda namn, för då kommer barnet bli mobbat.


Hmm.


Vi säger att barn ju hittar på saker att retas med, oavsett om alla flickor heter Maria och alla pojkar Anders.


Men hon vidhåller att man inte behöver underlätta för barnen att hitta något att retas för, genom att välja ett "annorlunda" namn.


Hmm.


Och så påpekar hon (återigen) att vi måste se till att välja namn så att inte initialerna bildar några fula ord. Typ Frank Urban Charles Karlsson, eller Charles Urban Niklas Torstensson. Ja, ni fattar grejen.


För det är ju vårt största problem just nu. Typ not.

15 kommentarer:

Channal sa...

Det är kul med namn! Haha lilla englandsfarmor... det är inte lätt! Hon menar nog bara väl! Lena Ph´s son heter Noa Månfare.

När vi döpte vår dotter till Ida 1989 fanns det de som tyckte synd om henne?! Hon passar perfekt som en Ida!

Kram Anna

Mes rêves blancs sa...

Âhh vad spännande med namn. Vi har diskuterat namn till framtida ev barn sedan min mans bror fick barn 2009. Vi har en del bra flicknamn men inga pojknamn för där kommer vi aldrig överens, sâ jag säger det till min man ganska ofta "vi mâste fâ en flicka!" haha.

Skönt att veta att det inte bara är mina svärföräldrar som lägger sig i i allt vi gör och inte gör. De har planerat exakt var vi ska plantera blommor och ha en köksträdgârd i vâr, sâ lângt har inte vi kommit.

Desiree sa...

Även om hon säkerligen vill väl så förstår jag att det blir jobbigt. Det där med namn och vilka man gillar är väldigt personligt. Det kan ju ibland vara svårt att enas med den man är gift med om ett namn till sitt barn och då även blanda in fler personer blir ju knappast lättare. Jag skulle inte heller välja något namn som ligger just på tio i topp listor. Jag tror säkert att ni hittar ett jättefint namn som är alldeles lagom och kommer att passa Blueberry finfint.
Trevlig helg.
Kram1

Marie sa...

Anna - hmm, Månfare har vi inte tänkt på, kanske vore nåt... ;) Ja, hon menar väl, men det blir bara lite fel ibland!

Malin- flicknamn kom vi överens om typ direkt, men pojknamn står det helt still, o nu börjar det bli lite bråttom också! Svärföräldrar som lägger sig i kan vi ha en låååång diskussion om... ;)

Desiree - nu har ju vi valt att blanda in andra just för att vi inte har något namn som vi älskar! Men jag kanske känner att vi kan skippa inputs från den engelska sidan nästa gång... ;)

Anonym sa...

Välj ett namn som är lätt att säga, som inte är för långt, som passar på flera språk (fast just den biten tror jag ni redan tänkt på) men framför allt ett namn som passar på den lilla krabat som snart anländer. För även om ni valt ett namn kan det vara så att det inte passar när ni väl möts!

Annika sa...

Inte lätt det där inte...Men ´visst måste man tänka till. Det gör farmor hela tiden, hör jag...
:-)
NI kommer att hitta ett jättebra namn till det lilla blåbäret, alla ggr...

Marie sa...

Brysselkakan - jag tror inte vi kommer kunna välja ett namn innan han kommer ut! :) Vi har några som vi gillar o så får vi se om nåt av de passar eller om vi får tänka om helt!

Annika - oh ja, tänka gillar hon! ;)

Lisa sa...

Oh god, vad är det med svärmödrar? Min har sedan i december drömt mardrömmar om att jag bara kommer vilja ha min mamma här för att hjälpa till i början och inte henne. Grejen är att jag vill inte ha nan här alls...

är säker pa att Blueberry kommer titta ut och namnet kommer komma naturligt!

Marie sa...

Lisa - hmm, vad det är med svärmödrar? Var ska vi börja...? ;)

Anna, Fair and True sa...

Haha :) Men hon menar väl väl i alla fall. Jag har inte ens tänkt på detta med initialerna. Jag tycker det är ganska tråkigt med topp 10-listorna men samtidigt tänker man ju lite på det. Jag gillar t ex William på en pojke men det är ju så poppis. Men om 2-3 år när vi är redo för nästa kanske. Om man gillar ett namn ska man ta det oavsett. Förutom kanske konstiga grejer som Metallica eller namn som betyder saker på andra språk. T ex svenska Jerker är lite mindre bra på engelska...

Marie sa...

Anna - ja, hade vi hittat nåt namn på topplistan som vi älskade så hade vi nog gått på det ändå! Jag gillar Harry som ligger trea på engelska topplistan, men det funkar inte riktigt med vårt efternamn, annars skulle jag gärna ha tagit det! :)

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar också Harry fast det gör inte Peter. Men det är nog bättre på engelska än svenska.

Marie sa...

Anna - absolut, det låter bättre på engelska. På svenska blir det lätt "Harrriiii" som i Jönssonligan! ;)

Anonym sa...

Tänk på att det är ni som ska välja namn till ert älskade barn, ingen annan:)vi kommer att älska vårt barnbarn vilket namn det än har:)

Marie sa...

Anonym - absolut! Men det är lite kul att se vilka olika inställningar de blivande far- och morföräldrarna har! :D