torsdag, februari 03, 2011

Blandat

* Det är konstigt hur fort man blir van vid att ha en bebis. Fast jag antar att vi har varit så nära varandra i nio månader att det egentligen inte är så konstigt att det känns tomt när han inte är hos mig.


* I Tyskland äter alla gravida magnesium under graviditeten (det är visst bra för vävnadstillväxten) men däremot har jag inte behövt äta några järntillskott utan min värden har varit bra ändå. Däremot måste jag äta järntillskott nu eftersom jag förlorade en hel del blod under förlossningen. Tack för den, liksom. Preciiiiis vad jag behöver!


*Idag kommer mormor och morfar och hälsar på Alfred! Det ska bli så kul att få visa upp honom och ha lite familj hos oss. Nackdelen med att föda i ett land där man inte har någon familj är att man saknar lite stöd och hjälp ibland. (Och såklart så är vi så löjligt stolta över Alfred att vi vill visa honom för allt och alla nu, nu, nu!)


* Solen skiner, himlen är blå. Mina favoritkillar sover fortfarande. Det här kommer bli en bra dag!

10 kommentarer:

storasyster sa...

Ååå jag blir rörd när jag läser vad du skriver. Vi vill oxå se o krama på lilla Alfred. Jag vet hur stolt man är som nybliven mamma o man vill visa hela världen, världens vackraste bebis. Det är en kärlek som inte går att beskriva. Sköt om er!

.... o en stor godispåse är på väg!

Anonym sa...

Minns de där tankarna! Fast min äldsta son fyller 23 i sommar! Hua, vad gammal jag lät nu men jag var blott 19 när jag fick honom så... sedan blev det två till!

Njut av den här tiden nu!

Anonym sa...

Sofia frågar när vi ska åka. Hon vill åka dagen efter mormor och morfar säger hon. Vill också gosa med Alfred! Tack för att Skype finns så att vi i alla fall får se honom lite mer "live" än på kort!Det positiva med Skype är att vi inte kan smitta er med vare sig magsjuka eller förkylning! Mys och njut när mor och far kommer! Kram syster!

Annika sa...

Klart att det blir en BRA dag!!
OCH vad härligt med mormor och morfars ankomst. Pirrigt roligt!!

Desiree sa...

Det är ju faktiskt bra att man vänjer sig snabbt. Hade varit jobbigt om man inte hade gjort det. Det där med traditioner och riktlinjer före och efter graviditet mellan olika länder är rätt förvirrande om man börjar tänka efter. Det skiljer sig så himla mycket mellan olika ställen. Klart ni ska vara superstolta över söta Albert. Vad kul att han får träffa mormor och morfar redan.
Kram och njuta av varandra allihop.

Anna, Fair and True sa...

Precis så är det, när Isolde sover vill jag att hon ska vakna så vi kan gosa men när hon är vaken (och bara vill amma) vill jag att hon ska sova! :)

I Sverige tar man inte magnesium som standard men de pratar om det och att man kan äta extra mycket av sådan mat som har magnesium. Tydligen är det magnesiumbrist om man har kryp i benen och liknande symptom. Järntabletter var jag tvungen att ta från v 8 av graviditeten! Tur du slapp det! Det blir ju kortare period du behöver ta det nu.

Vad kul att dina föräldrar kommer och hälsar på redan nu!

Marie sa...

Storasyster - vi håller på o försöker fixa pass till lillkillen så förhoppningsvis kan vi komma o hälsa på snart!

Brysselkakan - 19! My god, jag tror inte jag skulle ha pallat det då, all heder åt dig! :) Men å andra sidan klarar man ju mer än man tror...

Syster - ja, ni får boka snart! :) Men som sagt, vi kan inte bli sjuka via skype, alltid nåt! :)

Annika - ja, det är jätteskönt att ha dom här! De tog ut Alfred på en promenad medan jag o maken vilade lite. Det var skönt!

Desiree - oh ja, väldigt förvirrande att se hur olika allt är mellan Sverige, England o Tyskland! Ibland får man helt enkelt bara lita på sitt eget omdöme...

Anna - kul att det inte bara är jag som känner så! Det är väl någon universal mammakänsla... :) Jag var jätteglad att slippa ta järntabletter under graviditeten, så därför känns det lite surt att behöva göra det nu. Det är det sista jag behöver nu! Ja, det är faktiskt jätteskönt att ha dom här redan nu, både att få lite stöd o råd o så att de kan få träffa Alfred o lära känna honom!

Anonym sa...

Man gör ju det men en son vid 19, nästa vid 21 och så sista vid 24. Måste väl tillägga att alla tre är mer än väl planerade! Under småbarns åren var min make officer och ofta iväg på skolor och bara hemma på helgerna. Lägg sedan till att min man alltid rest massor och jobbat mer än 8 tim/dag och att mellersta sonen haft astma sedan han var sex månader... Minns att jag var så dödens trött ibland. Under en period på sex månader gick min svärmor ned till halvtid för att jag skulle orka.

Nä, jösses vad ynkligt detta lät då ;-)

Njut av din son!

anna of sweden sa...

Så mysigt med besök! Hoppas att ni får det riktigt trevligt tillsammans!

Kram!

Marie sa...

Brysselkakan - oj! Det lät inte helt lätt! Du är stark som har klarat av det! Tycker inte det låter ynkligt, bara ett konstaterande! :)

Anna - det har vi! Supermysigt!