tisdag, februari 22, 2011

Every Minute

På engelskt tv går det nu ett program som heter One Born Every Minute. Det är en dokumentär från ett engelskt BB och i varje program får man följa några mammors förlossningar. Innan jag själv födde barn så hade jag ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG någonsin kunnat titta på något sånt här. Jag menar aldrig. Det var inte så att jag var livrädd för att föda barn, men vissa saker behöver man kanske inte veta innan det är dags att göra det själv. När man väl ligger där så har man ju liksom inget val.


Hursomhelst. Numera sitter jag fastklistrad när programmet går, ooaaar och aaaar över de klagande och lidande mammorna, och gråter en skvätt när mammorna för första gången får träffa sina barn. Det är ju ett vardagsmirakel varje gång.


Jag rekommenderar programmet, men se det på egen risk!

8 kommentarer:

Annika sa...

Förstår det, Marie. När K var baby visade (de kanske visar det än) ett program som hette a baby story. Man fick följa ett par innan hon födde, under förlossningen och sen fem veckor senare. jag var fast som i sirap. Tittade varenda dag, spelade in om jag missade. Så jag förstår verkligen att du tycler sådan program är kul. Det tycker jag med, än idag, men är inte lika besatt längre :-)

Desiree sa...

Jag håller så med dig. Jag kan inte kolla på sådana här program. Jag tror det är helt annorlunda då man fått barn själv. Ibland är det bättre att inte veta allt för mycket innan man befinner sig i den situationen. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att heller filma min förlossning. Jag fattar inte riktigt folk som gör det. Jag bara undrar när man skulle kolla på den igen, när skulle man vilja det? Inga kort heller skulle jag vilja ha från själva förlossningen.
Kram!

Marie sa...

Annika - jag förstår att besattheten har lagt sig! Men nu så här direkt efter att man har upplevt det själv så är det jättekul att kolla på! :)

Desiree - nej, jag skulle inte heller vilja bli filmad under själva förlossningen, kände mig inte som den bästa versionen av mig själv just då! :) Kort direkt efteråt är däremot guld värda! :)

storasyster sa...

Tror denna serien gått i sverige. Känner igen titeln. Jo jag kollade på sådana prog både före o efter förlossn. Tycker även det är lite intressant att se pappornas roll i förlossn.salen. Vissa hjälper till en hel del o en del nästan skrattar åt mammornas plågor. När bebis kommer upp på mammornas bröst kommer det alltid en tår på min kind. Det finns inget finare ögonblick. Och det är ju som du skriver. Ett vardagsmirakel!! Häftigt!!

Anna, Fair and True sa...

Den serien går hemma också och jag har tittat men jag blev mest irriterad. Tycker mest de skrek och höll på som på TV (påhittad TV och film alltså). I ett avsnitt var det en man som inte alls stödde sin fru utan bara retades. Blev så irriterad!

Marie sa...

Storasyster - men du är ju lite konstig också! ;) tror inte det är många som vill kolla innan man själv fött barn... Papporna kan jag verkligen irritera mig på! Gillar varken dom som gullegulllar för mycket eller de som tycker mamman är skitjobbig!

Anna - ja, de verkar inte ha lärt sig samma sak som vi, dvs att man inte ska skrika o vara negativ, utan fokusera på förlossning! Jag blir förvånad över hur många det är som faktiskt skriker o säger att de vill vara nån annanstans!

Millan sa...

Precis alla mina vanner har kikar pa det programmet och lipar sig igenom det verkar det som :-). Jag har faktiskt inte borjat kolla pa det... overdoserade lite pa sadana program precis efter jag fatt Nils ... och ar kanske lite radd att jag ska bli sugen pa en trea ;-). kram

Jenny sa...

Jag såg precis en tralier på TV som visade att de gjort en exakt likadan svensk version, så håll i dag! :)