måndag, februari 14, 2011

Must HavesSådär två veckor in i föräldraskapet har vi hittat några saker som gör livet lite lättare och bättre. Här delar jag med mig av våra favoriter:


En sacokudde från NG Baby. Det är den Alfred ligger på på bilden ovan. En kompis tipsade om den, hon använde den som skötkudde, men eftersom vi skaffade ett skötbord till slut så använder vi den här till sovstunder på dagen. Alfred gillar den, som ni ser!


Tunna sjalar från Aden + Anais. Vi köpte ett trepack och de används flitigt. De är stora och tunna så de är perfekta att linda in Alfred i eller ge lite skydd vid amning.


En bärsjal av något slag. Jag köpte en från Moa Organic och den är guld värd när man måste gå och gå, vyssja och hyssja och blir lite trött i armarna.


Mina favoritbehår kommer från Figleaves. Lite roligare amningsbehår än de man vanligtvis hittar. För visst vill man vara lite snygg även med läckande bröst! ;)


På tal om läckande bröst, amningsinlägg is da shit. Jag har ett par i ull och ett par i siden/bomull och de byter jag mellan. De handtvättas med en olivtvål och torkar snabbt!


En inspelningsbar tv-box. Seriöst, det är kanon! Jag glömmer alltid bort när tv-serier är, och nu med Alfred kommer jag ihåg det ännu sämre. Med en inspelningsbar tv-box kan man ställa in att en hel serie ska spelas in och så blir man alltid glatt överraskad när man sätter sig för att amma klockan sex på morgonen och kan kolla in ett nytt avsnitt av favoritserien!


Vänner och familj. Yes, det är först nu jag fattat att man bör skaffa barn i närheten av sin familj och vänner. Människan är inte gjord för att ta hand om barn ensamma, se bara hur det gick till förr i tiden, när hela klaner uppfostrade barn. Nu kanske vi inte behöver en hel klan, men familj som kan komma förbi och gosa, dammsuga, prata eller bara vara betyder mer än jag trodde! Nåt att tänka på till nästa gång...

14 kommentarer:

Channal sa...

Bilderna på Alfred är helt underbara... så SÖT! Vill snusa och hålla om honom! Livsfarliga bilder... blir sugen på en egen!! Får vänta tills jag blir mormor! Kram Amma he Anna menade jag!

Annika sa...

Han är ju så OTROLIGT fin, din lille!!
OCH visst blir familjen extremt viktig då man får en baby. Besök övh minns jag att jag ville ha då K var spädis.
Ja, inspelningsbar TV box is DA SHIT!! INGET snack om den saken. Bästa uppfinningen på länge, och sen kan man ju pausa live-tv också. Likey!!
Ha en fin Alla Hjärtans Dag!!
KRAMAR!!

ullis sa...

Åh, lilla söta hjärtat, han har ju växt så mycket på en vecka. Får nog skaffa pendlarkort på flyget.
Kram på er alla 3.

ullis sa...

Åh, lilla söta hjärtat, han har ju växt så mycket på en vecka. Får nog skaffa pendlarkort på flyget.
Kram på er alla 3.

Anna, Fair and True sa...

Vad söt han är där han sover så fridfullt! Men först tänkte jag "två bebisar?! vilken är den andra? de är så lika" men sedan såg jag ju att det var ett litet collage :)

Vi har också några favoritfiltar; en som är från jag var liten, en som vi fått låna (tillsammans med en massa annat nyttigt) av en kompis och så två jättefina från PoP som vi fått i present. Isolde gillar att ligga så där inrullad särskilt på kvällen.

Vi har ingen sacokudde men däremot en jättestor amningskudde. I början sov Isolde på soffan omringad av kudden men jag började ganska snart försöka lägga henne i sängen så hon vänjer sig för jag kom på att om hon (och jag) vänjer sig vid att sova på soffan blir det jobbigt sedan när hon börjar bli rörlig och soffan inte är säker längre.

Bärsjal har vi faktiskt ingen men däremot en BabyBjörn som hon verkar gilla korta stunder i alla fall. Men borde nog köpa en bärsjal också, iaf om det blir så att det börjar ta längre tid att söva henne.

Ska kolla in Figleaves, borde nämligen ha lite fler amningsbehåar att välja mellan. På tal om det hade jag inte tänkt på innan att man faktiskt skulle läcka JÄMT och vara tvungen att sova med BH! Jag har bara kört med engångsinlägg också men verkar smart (och miljövänligt) med tvättbara!

Och vad gäller familj och vänner, it takes a village!

Kram!

storasyster sa...

Massa kramar till dig! Önskar du fanns närmare så klart!!!

Marie sa...

Anna - haha! Bebisar är smittosamma! ;)

Annika - visst är han söt! ;)Det känns verkligen ensamt nu när vi har Alfred men familjen så långt borta, man vill ju att alla ska lära känna honom!

Ullis - visst har han växt! Nu är han jättestark i nacken!

Anna - it takes a village! Vilket grymt passande ordsspråk. Så är det. Babybjörnen har vi inte använt än, kanske är dags snart! Bärsjalen är skön att ha hemma så man får armarna fria. Som nattbehå kan jag rekommendera en sportbh-liknande från minimundus!

Storasyster - :)

Desiree sa...

Håller så med de andra att Alfred är en riktig sötnos. Happy Valentines!

Marie sa...

Desiree - Happy Valentines till dig också! :)

Molly sa...

Tack för tipsen, jag sparar tills det blir min tur :)

Marie sa...

Molly - yes, gör så! :)

Catharina sa...

happy v-day t dig och din fina lilla familj. kram fran london x

mia sa...

Herregud, han är supersöt! Jag anmäler direkt som barnvakt när du behöver en!!

Marie sa...

Catharina - tack! :)

Mia -okej! ;)