lördag, mars 05, 2011

Aha!

Ni vet "Räven raskar över isen"? Det tog mig lååång tid att inse att det var just räven raskar över isen, för jag trodde det var räven raskar över RISEN. Ja, kanske inte så konstigt eftersom texten är helkonstig över lag (varför spelar det någon roll om räven raskar över isen för att man ska få lov att sjunga flickornas visa?) men iallafall.


Och nu har det hänt igen! Ett till aha moment! "Imse vimse spindel", ni kanske känner till den? Ner faller regnet spola spindeln bort... Jag har alltid trott att det var spindeln som spolade bort regnet (hur det funkar rent praktiskt vet jag inte) men det är ju regnet som spolar bort spindeln! Det förstod jag idag när Engelsmannen och jag försökte komma på den engelska texten till den. Det är ju mer logiskt att det är regnet som spolar bort spindeln, men det tog mig 27 år att komma på det!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu sitter jag och skrattar här i min soffa, det finns nog många sådana konstiga barnsånger som jag också har sjungit fel ibland, eller överhuvudtaget inte fattat vad det är jag egentligen sjunger. 'Räven ASKAR över isen' är min variant. Vad nu askar är?

Marie sa...

Sofia - skönt att höra att jag inte är ensam! ;)

storasyster sa...

HAHAHAHA skrattar högt här! Va mysigt att ni sjunger för Alfred :D kul att du delar med dig av detta, underbart!!!!

Desiree sa...

Ha ha sitter här och skrattar gott men jag är precis likadan. Jag kan faktiskt erkänna att det där med Räven som raskar över isen fattade jag inte heller förräns för bara några år sedan. Jag trodde precis som du att han raskade över risen.Det är ju det man sjunger eller hur ;-)

Jag har några fler som Calle gillar. Jag trodde att "surt förvärvade pengar" var "surt fördärvade pengar". Visst är det härligt när poletten trillar ner.

KRam!

Marie sa...

Storasyster - ;)

Desiree - det är härligt när poletten trillar ned! Tur att det inte bara är hos mig det tar ett tag innan den trillar ned... ;)

Ullis sa...

Jag sjöng tryggarekan. Tryggare kan ingen vara:)

Anna, Fair and True sa...

Jag trodde också det var risen! :)

Marie sa...

Ullis - den är ju bäst! ;)

Anna - eller hur! Jag tror faktiskt fortfarande det är det... ;)