torsdag, mars 17, 2011

Dinkelmuffins med banan, aprikos och blåbär

Jag har snöat in lite på muffins för tillfället. Gott och om man kan göra dom lite nyttigare så är det ett bra mellanmål också! Jag hittade ett recept som jag ändrade litegrann, och det blev supergott! Här kommer mitt recept på nyttiga muffins! Jag dubblar satsen för de går utmärkt att frysa in.


Dinkelmuffins
ca 6 stora muffins 


2 dl dinkelmjöl
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl vetekli
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl hackade valnötter
1 msk flytande honung
4 droppar vaniljessens eller 1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1/2 dl olivolja
1 dl kesella eller buttermilch
1 mosade banan

1 dl hackade torkade aprikoser
blåbär efter smak
2 ägg
2 tsk bikarbonat eller 4 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, frön, nötter, bikarbonat och kryddor. Häll i honung, olivolja, mosad banan, aprikoser och vaniljessens. Vispa samman kesella och ägg. Blanda allt och rör till en smet. Klicka ut smeten i en muffinsform och lägg lite blåbär i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.



Supersmaskigt!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Tack för receptet. Helt perfekt. Jag gillar att baka sötsaker och då får de gärna vara lite nyttigare med lite mindre socker och lite mer nötter och torkad frukt istället. Dessa låter super smarriga så jag ska genast ta och printa ut ditt recpet.
Kramis!

Marie sa...

Desiree - de blir verkligen kanongoda dessa, stora och saftiga! :)

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott det lät! Jag har faktiskt aprikoser hemma. Fast det var mycket annat jag inte hade hemma så skulle nog få handla ändå :)

Marie sa...

Anna - jag hade faktiskt allt hemma, så jag blev superglad för det! Brukar alltid vara nåt som fattas... :)

Sandra sa...

Mums! Det låter supergott.

Marie sa...

Sandra - prova! :)