torsdag, mars 10, 2011

Hackett


I helgen var vi på Hackett här i München. För er som inte vet så är Hackett en posh affär med kläder för riktiga gentlemän. Här hittar man flugor och kravatter, hattar och näsdukar. Att gå in i en affär är verkligen som att förflyttas tillbaka i tiden då människor hade sina kläder uppsydda efter sina egna mått. Helt fantastiskt. Man kan fortfarande få kostymer uppsydda, men jag skulle gissa att det bara är ett fåtal väldigt förmögna som gör det!

Även om man inte kan köpa hela sin mans garderob där så kan man iallafall få lite isnpiration från deras broschyr. Lite Chuck Bass- stil över det hela! Mycket fint!

8 kommentarer:

Mes rêves blancs sa...

Vad häftigt! Sânt gillar jag. Härliga kläder som pâminner om en annan tid som fâr en att drömma.
Det verkar vara en riktigt trevlig stad München, jag har bara varit pâ tâgstationen för ett tâgbyte mellan Stockholm-Italien för hundra âr sedan.

Ha en trevlig dag =)

Marie sa...

Malin - ja, det finns en hel del fint i München o jag börjar gilla staden mer o mer! :)

brysselkakan sa...

Tänk om jag kunde släppa loss min äldste son på Hackett, med obegränsad plånbok. Jösses, han skulle le från öra till öra! Precis hans stil och även den yngste skulle nog hitta sig en kavaj. Tänk om...

Marie sa...

Brysselkakan - ja, hade man obegränsat med pengar på Hackett skulle man kunna hitta en hel massa fint! Tänk om...

Annika sa...

En riktig elegant bland butiker, hör jag. Fint!
Skicka dit Alfie för en liten costume made kostym ;-)
Eller inte :-D

Marie sa...

Annika - ja, varför inte? ;)

Anna, Fair and True sa...

Vi var inbjudna på en försäljning av Hacketts provkollektion för några år sedan. Peter köpte då två rockar och en kostym för väldigt lite jämfört med vad det egentligen kostar. Typ rockarna för 1500 kr styckoch kostymen för 3000 kr. Men i efterhand kom han å att han borde passat på att köpa ännu mer. Men vi trodde de skulle ha fler sådana där utförsäljningar men de har de inte haft (en jobbkollega äger affären Savile Row with Stureplan).

Marie sa...

Anna - oj, det var riktiga fynd! Förstår att han ångrar att han inte köpte mer då...