tisdag, mars 08, 2011

Ingen vanlig tisdagNej, det är ingen vanlig tisdag idag! Internationella kvinnodagen, fettisdagen och så Pancake Day. De två sistnämnda hör ju ihop, nämligen att man traditionellt ska äta upp sig lite inför fastan. Numera fokuserar vi ju mer på att äta än att fasta, och det är nog ganska bra det!


Engelsmannen är förkyld så därför körde vi på det engelska stuket och gjorde pannkakor till lunch. Det var verkligen hur länge som helst sedan jag åt pannkakor och ännu längre sen jag gjorde dom! Jag tillhör den sällsynta skara som inte är sådär jätteförtjust i pannkakor, det har jag aldrig varit, men de blev faktiskt helt okej. Inte slår de semlor, men hey, man tager vad man haver!


Engelsmannen hade socker och citron på sina medan jag körde på det franska stuket, crêpes avec nutella et banane. Jag gillar inte nutella så mycket, men med pannkakor och banan är det gott och påminner om min tid i Paris!

18 kommentarer:

Annika sa...

Pannkakor är stort och hett här i US idag också. Många kyrkor har pancake dinners (jag är ju inte så kyrklig av mig så ngn sådan blir det inte för mig).
Era pannkisar ser supergoda UT!!!
Ha en jättefin kvinnodag och en fin fettisdag!!

Anonym sa...

Ser otroligt gott ut! Äter inte heller pannkakor så ofta, faktiskt så har vi inte gjort det sedan vi flyttade hit. Om jag bortser från fläskpannkaka då. Men socker och citron? Är det gott?

Sara sa...

Mm, gott! Jag ska göra pannkakor i morgon!

Marie sa...

Annika - du får ha pannkaksmiddag hemma istället! :)

Brysselkakan - njae, citron o socker är inte min favorit direkt, föredrar nutella o banan! :)

Sara - mm, gott!

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott det ser ut! Här blev det en chokladsemla!

Anonym sa...

Jag älskar pannkaka version ALLT (hemgjord maräng, banan, vispad grädde, mandel och varm rinnig choklad) mmmmmmmmmmmmmmmmm.....

Malin sa...

Pannkakor, vad gott!!! Det var evigheter sedan sist jag ât det. Jag kan inte laga pannkakor alls, har aldirg kunnat, men det kanske inte är sâ svârt. Men behöver man inte en sâdär braig stekpanna till det? Vi hade en för crêpes innan vi flyttade men nu har vi induktionshäll sâ det fungerar inte längre med den.
Jag tycker det lâter riktigt gott med citron och socker, är det pressad citron man använder dâ?

Marie sa...

Anna - chokladsemla lät gott!

Anonym - mm, det där lät nästan som marängsviss med pannkaka! Måste jag prova! :)

Malin - pannkakor är ganska lätt, vi har ingen superduper stekpanna o de blev helt okej! Värm upp pannan rejält o sänk sedan värmen så ska det gå bra. Man har lite socker på pannkakan sen pressar man lite färsk citron på.

Anonym sa...

Det blir pannkakor här idag med. Var väldigt längesen jag åt det, så det ska bli extra gott nu =)
och åh vad sugen jag blev på nutella till, när du så käckt visar upp burken här =) ...men det ska jag stå emot.

Marie sa...

Pernilla - inte kan du motstå Nutella till pannkakan? ;)

Desiree sa...

Åh det där såg ju inte fel ut. Nu blev jag jättesugen på pannkakor. Jag visste inte att det var pannkaksdagen också. Jag gillar pannkakor bättre än semlor faktiskt så jag kanske skulle satsat på det.
KRam!

Anonym sa...

johorå! men endast för att jag är för lat för att gå till affären =)

Marie sa...

Desiree - bättre än semlor?! Du är konstig du... ;)

Pernilla - haha! :D Du hade ju gjort dig av med nutellakalorierna genom att gå till affären ju!

storasyster sa...

Åh pannkak är gott o har man barn så blir det pannkaka då o då. Men kan det verkligen vara gott med citron?? Åhh paris... kladdiga nutella pankisar, MUMS!

Millan sa...

Japp pannkakor blev det har ocksa i gar. Men fy .. citron och socker har Ben ocksa pa sina. Har du provat? Ingen hojdare!! kram

Marie sa...

Storasyster - ja, visst är crêpes med nutella Paris! :)

MIllan - ja, jag har provat, men håller med - ingen höjdare!

Lisa sa...

Jag brukar halla med dig i det mesta, men vad är det jag läser? Hur kan man inte gillar Nutella?? ;)
Tyvärr sa kan jag knappt ha det hemma. Äter det direkt ur burken...

Kram kram!

Marie sa...

Lisa - haha! Jag vet, jag måste vara tokig! :) Jag älskar sött, men detta blir liksom bara sliskigt... om det inte är med banan o crêpes alltså! :)