torsdag, mars 10, 2011

Önskelista


Min önskelista från IKEA ser ut så här! Högst på listan står en soffa, för jag avskyr den soffa vi har nu. Vi provsatte den aldrig innan vi köpte den (för den såg ju bekväm ut) men ända sedan dag ett har jag avskytt den. Sittdelen är för bred, så man kan inte sitta normalt utan man måste halvligga, ryggstödet är för kort så man inte får nåt stöd och sen slår man i tårna i soffbenen! 50% av våra gäster slår förr eller senare i tårna i soffbenen, och believe me, det gör ont! Så nu håller jag på och bearbetar Engelsmannen att vi måste ha ny soffa, och det blir nog en klassisk Ektorp i vitt. Inte för att det är praktiskt när vi har Alfred, utan för att den är billig och vi vet att den är skön! När vi flyttar från München kommer den nog inte få följa med, så då vill vi ha en billig soffa nu.

Annars är det mest lite smått och gott. Några lampor har gått sönder så vi måste införskaffa nya. I och för sig så kommer sommaren närmar så det blir ljusare, men det behövs ändå här nere i München senare på kvällen. Ny soptunna och lite sängkläder skrivs också upp på listan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vit Ektorp är nog mer praktisk än du tro! De jag känner med småbarn som har den har två överdrag, och så tvättar de dem med blekmedel tex Remol och vips så är den vit igen. Ett annat tips: när man tvättar sofföverdrag så trär man på dem när de ännu är lite fuktiga då blir de släta och fina!

Glitter Sisters sa...

Älskar glaslampan nere i vänstra hörnet. Underbar! /N

Desiree sa...

Lite nya sängkläder är jag också sugen på. En bekväm soffa är superviktigt. Att byta ut den ni har nu verkar vettigt. Det kan nog vara som Brysselkakan säger att vitt kanske inte alls är så opraktiskt som man tror.
Kramis!

Marie sa...

Brysselkakan - ja, jag tror det kan vara bra! O inte kasta pengarna på en dyr soffa som man behöver tvätta ofta heller..!

Glitter Sisters - visst är den fin! Kollade just o den finns inte på "vårt" Ikea! Sån osis...!

Desiree - nya sängkläder tycker jag man ska unna sig ibland! Ikeas har ju väldigt bra prislappar också.

Anonym sa...

ektorp är superskön men den blir nedsutten riktigt fort... vad gäller lakan lägger vi en hel del slantar för kvalité gör enorm skillnad... glansig egyptian cotton oh vilken dröm känns som siden... siden ska ju vara skönt men har lite porrstämpel... har aldrig testat. franska lyxlakan är underbart vackra! bra julklapp kanske?

Anna tänker högt sa...

Haha detta var lite kul ju. Jag har en Ektorp fåtölj som jag sover i regelbundet för den är så bekväm och en sån golvlampa som du visar med vit skärm har jag som bordslampa och även mina sänglampor är i den serien. Lampan du visar som bordslampa har jag däremot som golvlampa vid fåtöljen. Great minds think alike kom jag att tänka på nu igen hörru!

Marie sa...

Anonym - ja, lakan tycker jag är viktigt! Man spenderar ju ändå så stor del av sitt liv i sängen! Det gör inte så mkt om soffan slits fort för vi kommer inte ha den så länge här! :)

Anna - haha! :) Vi har också en ektorp-fåtölj som vi gillar! Och vi har också sänglampor i samma serie som golvlampan! IKEA rocks! :D