lördag, mars 19, 2011

Promenad i München Följ med på en promenad i München!Vi börjar i Englischer Garten, som ligger cirka 5 minuter från oss. Den anlades 1789 och namnet visar stilen på parken, den är inte designad av en engelsman, vilket min Engelsman envist hävdar! Tydligen är den större än Central Park i New York men mindre än Richmond Park i London, så ni vet ungefär storleken på den. Där kan man gå runt länge och det är oftast mycket folk där, särskilt soliga helgdagar, då man knappt kan röra sig på vissa ställen!Kliniken där Alfred föddes ligger i utkanten av Englischer Garten. Bakom de här träden någonstans!


I Englischer Garten ligger många uteserveringar där det serveras öl och tysk mat. Dyrt och ganska turistigt, men såklart något som måste upplevas. På sommaren och under varma dagar fylls ölserveringarna snabbt.Kinesiska tornet ligger i södra delen av Englischer Garten, bredvid en ölservering. Tornet byggdes 1789-1790 men förstördes 1944 under andra världskriget. Det byggdes sedermera upp igen. 


En konstgjord å rinner genom parken. Kollar ni noga så ser ni surfare längst bort i ån (om ni kisar ordentligt). Yes, de surfar i Englischer Garten! Trots våtdräkt så måste det vara ganska kallt!I närheten av Odeonsplatz finns ett minnesmonument för Die Weisse Rose som var en motståndsgrupp till nazismen under andra världskriget. München har en stor del av historian under andra världskriget, men det kan vi återkomma till någon annan dag. Själv var jag vårfin i ny rosa kappa, som jag har upptäckt matchar min Louis väldigt bra! Varje gång jag använder den så tänker jag på Jennifer Hudson i Sex and the City-filmen: "My very own Louis Vuitton!" Idag döptes förresten min systerson och vi kunde tyvärr inte vara där, men jag gjorde mig fin med blomspännen i håret iallafall! Grattis Seb!

17 kommentarer:

storasyster sa...

Va fin du är min lilla syster!!

Anonym sa...

Seb säger tack :D

Sofia sa...

Ser ut som att parken påminner en del om vår härliga Tiergarten. Vad fin du var förresten!

Desiree sa...

Kul att få följa med dig på vårpromenad. Underbart att ha en sådan stor park i närheten där ni bor. Perfekt att kunna ta sig ut till och gå utan att behöva åka iväg någonstanns med bil. Nu när du är mammaledig så får du förhoppningvis njuta lite av parken på våren under veckodagarna då det kanske är lite mindr folk.
Gillar din vårkappa mycket! Snygg modell och färg och du ser så chick ut i den med din fina väska. Rena rama glamour mommy :-)
KRam!

Marie sa...

Storasyster - tack! :)

Sofia - det finns många fina parker i Tyskland.

Desiree - ja, det är skönt att ha den i närheten så jag o Alfred kan gå dit när det börjar bli varmt! Glamour mommy vet jag inte riktigt, men jag tackar! ;)

Jenny sa...

Tack för att vi fick följa med Marie! Här i våra hemtrakter har solen lyst så vackert, så vackert hela helgen! Kram

Marie sa...

Jenny - härligt! Här i München har det varit grått fram tills idag!

Pernilla sa...

Jätteroligt att få se dina omgivningar. Och du är så fin i din nya jacka!

mia sa...

Det är så roligt att se bilder från München, att få uppleva ditt liv där. Ich liebe.

Marie sa...

Pernilla - tack!

Mia - tack, ska försöka bli bättre på det!

Glitter Sisters sa...

Du är riktigt mummy chic! /N

Marie sa...

N - tack! :)

ullis sa...

Oh, vad fin du är i din nya kappa.
Hoppas du får mycket användning av den i vårsolen.

Marie sa...

Ullis - jag hoppas att det snart blir för varmt för den! :)

Annika sa...

GUD vad du är SNYGG marie!! Assnygg morsa!!!
Se där, man behöver INTE ge avkall på sig själv bara för att man får en baby. Det har jag heller aldrig gjort. Förtår det inte, att vissa tillåter sig att totalt sega ner sig medan bebben är hur fin som helst.
Du är skitsnygg!!! Wowser!!

Men, parken ser också fin ut. Tycker att naturen i Munchen och Washington liknar mkt nu...

anna of sweden sa...

Tack för att jag fick följa med. Och vad snygg du är!

Marie sa...

Annika -vissa dagar är jag glad om jag bara hinner duscha! :) Men ibland finar jag till mig! :)

Anna - varsågod o tack!