fredag, april 01, 2011

Doktorer

,

Det är svårt med barn i ett främmande land. Här i Tyskland är det doktor efter doktor vi måste träffa. Det är ultraljud på höfter och ultraljud på hjärta, sprutor och andra kollar. En skön grej var att vi hade en barnmorska som gjorde hembesök första tiden efter Alfreds födelse. Hon kom ungefär en gång i veckan men kunde komma så ofta vi ville om hon hade tid. Det var väldigt skönt att inte behöva ge sig ut med honom och passa tider, utan faktiskt ha någon som kom hit. Alfred gick ned i vikt ganska mycket efter förlossningen, så det var skönt att barnmorskan kunde komma och kolla vikten då och då tills vi såg att det gick åt rätt håll. Det var också skönt att få bekräftelse på att man gör saker rätt. "It's your baby, you know him best, Marie", sa hon, och det är faktiskt väldans skönt att få höra då och då.

Nu är det dags för första vaccinationssprutan. Wish us luck!

8 kommentarer:

storasyster sa...

Ja det är precis så det är: det är du som känner ditt barn bäst. Mamman har nåt inbyggt som talar om hur barnet ska skötas och om nåt är fel. Så lita till det!! Hoppas lilla Alfreds kropp inte har allt för mkt emot sprutorna. Men lite feber o kinkighet kan du nog räkna med.

Desiree sa...

Lycka till med sprutan. Ja jag kan tänka mig att det är viktigt att man får höra att man gör rätt. Det är så sant att du känner Alfred allra bäst och handlar på bästa sätt.
Kram!

ullis sa...

Instämmer med de övriga.
Lycka till med sprutan mormors goa Alfred! Kram

Anonym sa...

Aj aj... Ledsen Alfred idag då...

Marie sa...

Storasyster - ja, vi får påminna våra barn om det i framtiden: mamma vet bäst! ;)

Desiree - ja, jag tycker det är viktigt att få bekräftelse på att jag gör rätt ibland!

Ullis - :)

Brysselkakan - faktiskt inte, än så länge iallafall...!

Anna, Fair and True sa...

Mycket de gör där. Här är det ju kollen på BB såklart och sen vid 2 mån och sen vid 6 mån. På sjukhuset gjorde de UL på höfterna men mest för läkaren sa han börjar bli gammal och då inte känner och hör lika bra som förut och således då tar ny teknik till hjälp. Sen går vi på BVC varannan vecka (varje i början) för att väga och mäta. Skönt att de kommer hem till er. Här gör de det bara vill t ex tvillingar eller av andra skäl. Isolde ska få första vaccineringen nästa vecka!

Annika sa...

Låter som om sjukvården i Tyskland är så bra, tycker jag. Inget som lämnas åt slumpen, precis. Trevligt med besök från barnmorskan. men, varför dessa ultraljud? Är det en ren rutin?
Jaaa, jag minns alla vaccinationer uner bebistiden, och hur den lilla tittade på en och hur taskig man kände sig..buhu...SOM tur är går gråten över så fort sen.

Marie sa...

Anna - ja, mycket gör dom. På ett sött bra för då får man allt kollat, men å andra sidan känns det lite för mycket ibland. Men det var ju likadant när jag var gravid, så tyskarna gillar nog att vara grundliga!

Annika - ja, jag har inget att klaga på, förutom att det kanske är lite väl mycket koller. Tror inte barn i Sverige är sjukare bara för att de kollas mindre! Yes, UL är rutin, var likadant under min graviditete. Och ja, kände mig sååå elak när Alfred skrek o tittade på mig när doktorn stack honom i låret!