tisdag, april 12, 2011

Kläder för bröllopsgäster

Anonym eftersökte tips till outfits som bröllopsgäst. Klart jag kan kolla efter det, klänningar gillar ju jag! Just nu finns det ju så många fina klänningar, men jag har iallafall valt några favoriter från några av mina favoritställen.

Det finns som sagt massvis med snygga klänningar, i alla olika prisklasser. Man kan ju börja med att kika in hos Debenhams som har rea på vissa klänningar och accesoarer. H&M har ju en hel massa snygga klänningar, men risken är ju ganska stor att någon annan gäst dyker upp i samma! Malene Birger har en massa snyggt, men i en helt annan prisklass än exempelvis H&M. New Look är ett bra ställe om man är ute efter lite billigare klänningar, mycket snyggt finns det där. Zara tycker jag har mycket fint nu i vår, många färgglada klänningar och en underbart vacker långklänning. Littlewoods skickar till Sverige, och där gillar jag klänningarna designade av Fearne Cotton och Holly WilloughbyASOS har också fina klänningar, fast dom gillar verkligen kortkort i år vilket ju inte passar alla, till exempel dom som vill kunna böja sig ned! De har också ASOS Curve för den kurviga damen! Boden har fina klänningar, men kanske lite för damiga för min smak ibland. Jag skickade efter en klänning därifrån och kände mig som Bridget Jones i den, och det är aldrig ett bra betyg! Men deras klänningar är väldigt fina om man passar i dom! Dorothy Perkins har blivit en liten favorit hos mig, de har väldigt prisvärda kläder. Jag kan rekommendera att signa upp till deras nyhetsbrev eftersom de nästan alltid har något erbjudande på gång, så kläderna blir lite billigare. Wallis har klänningar som tagna ur Mad Men. Väldigt vackra!

Om man ska på ett engelsk bröllop är ju håraccessoarer ett måste (tycker jag!). Som sagt har Debenhams lite rea på sånt men Debenhams har också en massa håraccessoarer till normalpris, där kan man hitta en hel del! ASOS har också håraccessoarer liksom Littlewoods.

Mina absoluta favortiklänningar är den krämvita, vintage-inspirerade från ASOS, glittrande sidenklänning av Fearne Cotton, den turkosblommiga från Dorothy Perkins, den gula sidenklänningen från Malene Birger och så två 50-talsinspirerade, den gulblommiga klänningen från Wallis och den gröna klänningen från Wallis.

Nöjd, Anonym? :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

De tre första på fjärde raden... VILL HA!

Marie sa...

Brysselkakan - Zara vet vad man vill ha! :)

Anonym sa...

Får nog spana in dem "live" lite ;-)

Anonym sa...

Dina val asos och malene birger!

Annika sa...

Du är den rätta personen att fåga om detta!!
OCH wow, anonym fick svar!!!
Boden är svårt. brukade köpa mkt därifrån ett tag, men nu har jag slutat. Deras klänningar ser jag mest gravid ut i.
Men, jag äääälskar mina kappor därifrån. DÄR gjorde jag ett KAP!!!

Anna, Fair and True sa...

Om man bor i Sthlm är Milagro samt Twink tips! Twink syr även upp hur du vill och vilken färg.

Marie sa...

Anonym - visst är dom fina!

Annika - ja, Bodens klänning fick mig att se väldigt frumpy ut, inte vad man vill som nybliven mamma!!! :S

Anna - bra tips!