måndag, april 11, 2011

Leaving On a Jetplane

På lördag flyger vi till Sverige. Mellanlandning i Amsterdam och vi landar i Linköping kvart i elva på kvällen. Oh joy.

Jag gillar ju inte att flyga i vanliga fall, och nu med Alfred så ser jag fram emot det ännu mindre. Så jag behöver er hjälp, kära bloggläsare! Vad har ni för tips och råd att ge när man flyger med en bebis, så Alfred är så här glad hela resan.


Eller så är han inte glad, och då kommer alla på planet veta vilka vi är iallafall, som en kompis la fram det. Jajamänsan, så kan man också se det!

11 kommentarer:

brysselkakan sa...

Jag tror att nappen är bra, borde göra öronen lite mindre besvärliga för honom.

Annika sa...

Jag flög ju mkt över pölen med K då hon var liten bebbe. Napp, ja. Och sen att amma vid start och landning (OM du kan).
OCH att inte stressa upp dig själv innan du kliver ombord. Tänk så här, det är korta flighter. Planbruset kommer också att verka sövande för den lille gossen, och skriker han så dränks det skriket också till viss del av motorerna. DET kommer att gå BRA!!

Linnéa i Alabama sa...

http://hemligbulle.blogspot.com/

Den här tjejen skriver mycket om just flyg med barn. Hon kom hem ifrån en semester trip i USA i tisdags och i går flög hon vidare till Spanien och hon flyger alltid ensam. Massa tips du får scrolla bakot i tiden bara.

Desiree sa...

Kul att du ska till Sverige. Men visst blir det mer att tänka på och allt då man har liten med sig. Hoppas att det går bra och flighten är ju inte så lång iallfall även om den kan kännas otroligt lång. Hoppas du får många bra tips.
Ha det gott i Sverige.
KRam!

Marie sa...

Brysselkakan - Nappen följer med! :)

Annika - ja, jag tror det viktigaste är att vi håller oss lugna. Är vi stressade blir han stressad, så är det ju!

Linnéa - tack för tipset!

Desiree - nej, båda flighterna är under 2 timmar, så det är skönt. Men 2 timmar kan vara långa... ;) Hoppas på många bra tips!

Hanna sa...

Trixigt det där med flygning när dom är små (svåra att muta), kan gå fin fint och ibland kan det bli lite svettigt men försök att behåll lugnet.
Flög första gången med min (inte så liten längre) lilla kille när han var 10 veckor från Cph till London. Han hade egen stol, hade köpt den eftersom vi flyttade o lyxade till det lite så han somnade i sin bilbarnstol som vi bara spände fast i hans stol. När tvåan kom var det slut på lyxandet ;-) Han höll sig lugn med att ammas under starten, tydligen så ska det underlätta så dom inte får lock för öronen fast vi hade en mellanlandning o på andra flyget var han inte alls hungrig. Jag var mer eller mindre panikslagen då jag täntke att han nu kommer vi bli avslängda för mitt lilla knyte kommer skrika som besatt.....tji fick jag, han somnade som en sten innan vi ens hade lyft o sen sov han hela flygningen.
Vi har ju haft några episoder då dom har skrikit men då gäller det bara att försöka hålla sig lugn. Jag menar dom är ju barn, dom måste ju få existera också och dom kan ju inte säga "jag har ont i öronen etc" så ett litet vrål dör inte medresenärerna av även om det är stressigt o svettigt för föräldrarna.

Napp, ammning och gosedjur eller favoritfilt är allt som hjälper om det finns nära till hands.

Lycka till!

Marie sa...

Hanna - ja, jag har ocksa hort att det ar bra att amma vid start o landning, men laste att vissa flygbolag inte godkanner det? Fast vad kan dom gora nar man val sitter dar! :) Ja, vi har val insett att han kommer skrika nan gang under flygningen, bara hoppas han inte gor det HELA tiden! :)

Anna, Fair and True sa...

Det funkade jättebra med Isolde. Hon verkade inte bry sig. Hon sökte min blick vid start då det lät men när jag såg lugn förblev hon lugn. Hon verkade inte känna av trycket men jag ammade lite när vi kom upp på höjd ändå. En kvinna på flyget sa dock att barns hörselgångar är öppna fram till sex månaders ålder och därför påverkas små bebisar inte så mycket. Kanske stämmer. Isolde satt ju med ett extra bälte på mitt och då gick det bra att hon låg i min famn fast hon var fastspänd. Rekommenderar att ta ett säte långt bak och/eller näratoaletterna då vi bytte blöja en del. Försök att få ett ledigt säte bredvid om planet ej är fullt. Isolde sov där ett tag. Folk är verkligen så vänliga och hjälpsamma när man har en bebis med sig!

Anonym sa...

Men varfor valjer ni stop over och inte direkt? det tycker jag brukar vara smidigare? och blir ju mindre landningar och lyft? mina flygtips ar att undvika gigantiska flygplatser dar det verkligen kan bli kaos och vad galler stop over att ha lite mer an en timme for stop over sa man slipper springa... plus att jag aldrig valjer stop over om det gar och aldrig flyger pa konstiga tider typ ga upp klockan 5 eller komma fram sent... aven att det ar bra med extra troja eller flera lager da det kan vara valdigt olika teperatur...

Marie sa...

Anna - jag har ocksa hort att sma bebisar inte paverkas av trycket, far se om det stammer!:) Later ju kanon att det gick bra med Isolde!

Anonoym - helt enkelt for att det inte finns direkt dit vi vill! Finns direkt till Sthlm men det kostade det dubbla o sen ar det over 3 timmars bilresa dit vi ska efterat ocksa, sa darfor! Tiderna vi har att valja mellan ar antingen sent eller tidigt.

Sandra sa...

Spännande med Alfreds första flygtur! Jag kommer också att vara i Linköping i helgen, jag vinkar om jag ser dig ;) Trevlig resa !
Kram