onsdag, april 06, 2011

Sparris - å boll!


Varenda gång jag äter sparris så tänker jag på episoden av Bert, där de kör "Sparris och boll", och Lill-Erik gör tvärtom. När alla andra gör sig långa som sparris, gör sig Lill-Erik kort och rund som en boll, och så tvärtom när de gör boll. Kommer ni ihåg det eller är det bara jag som har sånt bra minne?

Hursomhelst, sparrissäsongen börjar snart och det är ju så gott! Mitt tips är att koka dom i lättsaltat vatten och sen ha lite citronsmör på. Mums!

5 kommentarer:

storasyster sa...

Haha jag minns faktiskt det. Sparris är riktit gott. Lätt kokde ska de vara, o sen ev stekta i lite smör. Mums!

Mes rêves blancs sa...

âhâhâh sparris, längtar till säsongen är här för dâ ska det ätas sparris i stora lass =) framförallt den gröna sparrisen, inte lika överförtjust i vit sparris.
Hur gjorde du för att skriva pâ bilden sâ där?

Marie sa...

Storasyster - det är du å jag då, syrran! ;)

Malin - visst är det gott! Jag använder Picassa för alla mina collage, går att ladda hem gratis o är supernkelt!

Lisa sa...

Älskar grön sparris!

Har du tid att hjälpa mig igen? Har hittat en Lin & Leo väska pa e-bay som jag funderar pa. Men de väger 1.2kg.... är inte det mycket? Självklart blir det ju tyngre med riktigt läder men det later väldigt mycket. Vet du ungefär vad din väger.

https://shop.linandleo.com/products.asp?id=2838&type=1768&channel=26

Kram Lisa

Marie sa...

Lisa - jag vägde min skötväska nu, och med lite blöjor, lite bebiskläder o annat smått o gott i väskan så vägde den 1.9kg. Jag tycker inte den känns särskilt tungt, men det låter ju mycket såklart! Jag har iofs aldrig vägt en vanlig väska så vet inte vad de väger, men jag tycker inte min skötväska är otymplig på nåt sätt.