torsdag, maj 26, 2011

Afternoon Tea


I söndags gjorde vi slag i saken och lämnade Alfred med the Grandparents och åt Afternoon Tea på The Grand Hotel i Eastbourne. Grand var det verkligen, vid entréen till hotellet stod en man i uniform och topphatt och öppnade dörren för oss. Jag kände mig lite för enkelt klädd, men vi var inte sämst klädda för bredvid oss var ett par i fleecetröjor, shorts och sandaler. Jag förstår inte riktigt varför man betalar ganska dyra pengar för en afternoon tea på ett fint hotell, men sen inte bryr sig om att klä upp sig det minsta!? Nästa gång blir det minsann finklänning för min del.

Tillbaka till Afternoon Tea då. Det var så gott! Silverservisen perfekt polerad, sandwichen var i perfekta trekanter, the Eton Mess alldeles lagom gräddig, teet lagom starkt, sconesen perfekta med hård skorpa och mjukt innanmäte och the Clotted Cream alldeles, alldeles underbar. Jag skulle kunna leva enbart på de där sconesen, så goda var de. Värda varenda krona.

Engelsmannen, som kanske är den enda engelsmannen i världen som inte dricker te, valde kaffe till sitt Afternoon Tea, och det kändes nästan som om han hädade i kyrkan! Vi var där i cirka två timmar, och idealt ska man nog dra ut på det lite mer, för vi blev väldigt, väldigt mätta, men vi båda trodde att Alfred var lite bångstyriga med barnvakterna, så vi kände att vi inte kunde sitta och slöa där mer. Men det visade sig att han hade sovit i vagnen hela tiden! Duktig kille.

Har ni vägarna förbi Eastbourne kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på the Grand.Tipset är att klä upp er lite extra, skippa lunchen innan och sen njuta ordentligt!

13 kommentarer:

Millan sa...

Ah vad gott det ser ut! Afternoon Tea ar kul tycker jag. Och jag haller med om att man definitivt ska kla upp sig lite grann om man gar. Fast det beror saklart pa stallet...

Haha, kladseln pa paret brevid er lat som en perfekt beskrivning av ett engelskt medelalders par ute pa semester i england. Det ar deras standardkladsel. Jag vet inte hur manga 60+ kvinnor i fleece vast jag sag i London i helgen... snyyyggt... no!

Millan

Glitter Sisters sa...

Åh vad underbart det låter. Vi åker till London i nästa vecka, har du något tips på ett bra ställe där man kan avnjuta en afternoon tea i London? /N

Sofia sa...

Det där såg trevligt ut! De kör sammma grej på den finaste hotellen i Berlin också.

Sofia sa...

Åh det låter ju underbart! Och Eton mess också, mumms! Ska komma ihåg Eastborne nästa gång jag vill åka på roadtrip...

Marie sa...

Millan - ja, fleece.... Varför älskar engelsmännen det så mycket?! Det finns en tid och plats för fleece, men inte alltid! :)

N - jag skulle kunna tänka mig att det finns Afternoon Tea i vartannat hörn i London. Det finns ju ett hotell som är känt för sitt Afternoon Tea, men nu kommer jag inte ihåg vad det heter, sorry!

Sofia - visst är det härligt! :)

Sofia - Eton Mess är ju så gott! :)

Anonym sa...

För min del finns det alltid anledning att unna sig lyx och god mat hur jag än är klädd. Tycker att det är roligt att vara spontan... Typ vi gâr in pâ Grand Hotel och sätter oss i baren med vin och tapas för det är sâ kallt ute... Spela roll att man har jeans? är det ett planerat besök tänker man igenom hur man ser ut men varför man ska vara portförbjuden för att man spontant är hungrig och inte gillar McDonalds? Minns att jag ville äta pâ Ritz i London. Det var omöjligt utan kostym... Jag har även bott i tält under backpackingsemester med 10kgs packning och unnat mig 5 stjärnigt hotell sista natten... Dâ har man liksom inte klack och klänning med sig! Tycker inte man sa skämmas eller se snett pâ andra gäster.

Anna, Fair and True sa...

De lättklädda kanske var turister som bara gick dit spontant?

Så ni fick Eton Mess också, gott! Hur gjorde du med fruktkakan? :) Kan inte vara lätt att vara engelsman och inte dricka te! Som svenskar som inte dricker kaffe, de får alltid förklara sig!

Desiree sa...

Det här såg ju lyxigt och underbart ut. Vad kul att ni fick chansen att gå på något sådant. Helt rätt att passa på att utnyttja tillfället då man har barnvakt. Mmmm ser himla gott ut alltihop. Vad lustigt att just din Engleskman inte dricker te.
Kram!

Marie sa...

Anonym - visst får man vara spontan, det är väl underbart! Men eftersom man oftast måste boka i förväg så tror jag inte det här var nåt spontant besök för dom, fast jag kan ha fel. På The Grand har dom klädkod i restaurangen, men inte under Afternoon Tea, så då får man såklart ha på sig vad man vill. Det var bara en personlig reflektion från min sida.

Anna - Engelsmannen lyckades få fruktkakan, så jag slapp den! ;) Jag dricker inte kaffe o han dricker inte te, vi är konstiga vi! :D

Desiree - ja, det gäller att passa på! Tvivlar att de andra gästerna skulle ha uppskattat om vi hade släpat med Alfred...! :)

Millan sa...

Hm... jag tycker nog att tiden for fleece ar forbi helt och hallet. Forutom pa sma barn :-)

Ullis sa...

På det gamla fina varuhuset Liberty kan man avnjuta härligt afternoon tea. Det har jag gjort en gång i tiden:)

Annika sa...

^ÅÅÅ, afternoon tea vill jg också gå på. Gud vad gott. Ritz Carlton hotell har afternoon tea här och jag har så ofta tänkt at jag ska gå. OCH ja, jag håller med dig, Marie. Lite ska man klä upp sig då man går på finare ställen.
Absolut.

Marie sa...

Millan - jag kan nog vara benägen att hålla med... ;)

Ulla - aha! Tack för tipset!

Annika - då får du klä upp dig o dra med Peter, det är så mysigt!