måndag, maj 16, 2011

Barnprodukter

När jag var i Sverige så kollade jag på lite babyprodukter i affärerna. Jag är lite av en produktfantast, så jag gillar att kolla på olika krämer, smörjor och annat i andra länder. Tyskarna är verkligen bra på att göra ekologiska och organiska produkter med så mycket naturliga ämnen som möjligt, och det tycker jag känns bra att använda till Alfreds mjuka bebishud.

Favoritmärkena är Töpfer och Weleda. Weleda vet jag finns i Sverige, men finns Töpfer också? Weledas babykräm som är baserad på ringblomma (som visst är en läkande växt) är riktigt bra för röda rumpor, och hos Töpfer är favoriten oljan som jag använder till att massera Alfred. I Tyskland finns det många fler organiska märken, antar att det finns en stor marknad för det eftersom tyskar generellt gillar organiskt och hälsokost. Jag hittade inte många organiska produkter i Sverige.

Finns det överhuvudtaget eller bryr sig svenskar inte lika mycket om det?

7 kommentarer:

anna of sweden sa...

Nu har jag läst ifatt mig igen (hinner inte med någonting just nu, känns det som). Härligt att titta in hos dig. Här är alltid så inspirerande och fint. Funderar på om jag skulle passa i de där Nicole Richie-glasögonen ...

Och du - ett jättestort grattis på födelsedagen så här i efterskott!

Stor kram!

Annika sa...

Tycker man är bättre på ekologiskt i det mesta här också, inte minst matmässígt.
Är också lite förvånad över att sverige inte bryr sig mer än de verkar göra.

Marie sa...

Anna - tack! :) O jag tror att du skulle passa finfint i glasögonen! :)

Annika - ja, här i Tyskland finns det särskilda ekologiska o organiska mataffärer, men det har jag inte sett i Sverige!

Anna, Fair and True sa...

Tror Sverige är för litet land för att det ska löna sig. För tyvärr är ju sådant viktigt också. Men visst finns det. T ex finns Estelle & Thild (http://www.estellethild.se/?&l=1) som bl a säljs på Apotket och Lundmyr. Men känns ofta som rådet här är att inte använda så mycket produkter alls.

Vad gäller mataffärer finns ju bl a Cajsa Warg och på Östermalm, på Nybrogatan, finns en ekologisk barnmatsaffär. Där finns krämer och sådant också, och från olika länder, bl a Hipp som ju är tyskt.

Marie sa...

Anna - ja, tyskarna har många märken o det gör ju att priserna pressas ned också. Hipp är bland de billigaste barnmärkena i Tyskland men jag tycker det är bra också! O det är klart att man inte ska använda för mkt produkter, men de man använder, badolja, massageolja, för irritation på rumpan osv vill man ju ska vara skonsamt mot bebisens hud!

Anna, Fair and True sa...

Kollade Inotyol som vi använder på Isoldes rumpa och den hade väldigt få ingredienser så den är okej hoppas jag! Har ju funnits i 60 år så.. Och vi använder en Acotvål som typ går att äta så den borde vara okej. Inga parabener i alla fall eller PEG. Vi använder dock Inotyolen väldigt sällan. Liberos blöjor funkar jättebra medan hon blir röd av Pampers. Vad finns det för blöjor i Tyskland?

Marie sa...

Anna - här finns Pampers, sen har några affärer egna märken, men vi brukar köra på Pampers. De funkar bra för det mesta, Alfred blir bara röd ibland!