- 100 g mörk choklad, hackad
- 125 g smör, rumstempererat
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 100 g pekannötter
1. Sätt ugn på 175 grader. Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.
2. Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
3. Blanda mjöl och kakao i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18×30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30-35 minuter.
5. Låt kakan svalna i formen. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.
Receptet hittade jag här!
5 kommentarer:
MUMMA!!! Hmm... undra om jag ska baka dessa idag lr vänta o smaka dem hos dig :P
Mums! Synd att jag lovat mig sjalv att inte ata kakor och godis den har manaden.. Bring on juni :-)
Mums, och gott är det med brownies. Alltid...
Storasyster - jag bakar dom tills ni kommer! :)
Millan - aj då. Då får du hoppas juni kommer fort! :)
Annika - alltid! :)
Anna - smarrigt värre!
Skicka en kommentar