torsdag, maj 12, 2011

Finn Fem Fel


En kompis och jag pratade om läkarbesök, och hon sa att hon alltid gillade att gå till barnmorskan med sin bebis, för de sa alltid positiva saker och berättade vilken perfekt bebis hon hade. Jag känner precis tvärtom här i Tyskland. Här går man till läkare och det känns som om de letar fel och brister på ens bebis. Jag tror de har ett väldigt annorlunda system i Tyskland mot Sverige, så här skickas man till olika experter så fort ens bebis inte följer den exakta normen. Det är ju positivt också, om det nu är något som är fel så hittas det snabbt, men det är ganska jobbigt. Igår sa doktorn att Alfred krökte ryggen mycket när han låg på mage. 

-Jaha, är det nåt vi ska göra åt det, undrade jag såklart? 

-Nej, nej, det kommer han fixa själv med tiden.

Men sluta påpeka sånt då! Det blir jag trött på med tyska doktorer. 

Förresten så kan jag säga att dressen som Alfred har på sig på bilden måste vara den sämsta någonsin. Den är från Shampoodle och jättefin, men det är en jumpsuit med knappar i halsen och inga knappar i grenen. Därför måste man ta av hela varje gång man byter blöja, och den är inte helt enkelt att ta av och på så Alfred blir skitsur. Det här var enda gången han använder den!

Så, nu ska bittra och griniga Marie gå ut på en promenad så får vi se om jag kommer tillbaks gladare! ;)

6 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Hoppas promenaden piggade upp! Trist att de är så. Jag är också oftast glad när jag varit på BVC, som din kompis. Det är ju en sak om man själv undrar något, då vill man ju att de tar ens fråga på allvar (även om de är larvig oro). Men de behöver ju inte påpeka saker i onödan. Som förälder, och särskilt första gången är man ju ändå ganska nervig. Förresten brukar Isolde också böja ryggen så där mycket ibland men vår BVC-sköterska har inte sagt något om det.

Anonym sa...

Hoppas promenaden fick dig på bättre humör! Och skit i den dumma doktorn, mina barn böjde ryggen sådär oxå, alla tre och det var det ingen som sa något om!

Marie sa...

Anna - hon har väl inte sagt något just för att det inte är något att oroa sig över! Men det känns som tyskarna måste ha något att haka upp sig på, det kan inte bara vara "bra"! Lite trist, för som du säger är man orolig ändå som förstagångsförälder!

Brysselkakan - nej, jag vet ju att det inte är nån fara, bebisar gör så där, men man blir ändå lite nedstämd när doktorn är så negativ. Promenaden piggade upp! :)

Ninnie sa...

...men han är fin som en karamell i den dressen! Söt som socker är han, lille Alfred.

Desiree sa...

Det är väl inget fel på Alfred. Han ser ju jättesöt ut där han ligger på sin filt. Det är ju perfekt att han kan kröka ryggen på det där sättet. Han kommer få finfina ryggmuskler på det sättet. Önskar att jag kunde kröka ryggen på det sättet då man gör ryggövningar på gymet.
Hoppas du fick en fin promenix.

Marie sa...

Ninnie - ja, visst är dressen söt! Det var det jag föll för, vadå praktisk?! ;)

Desiree - nej, jag vet att det inte är nåt fel. Bara bra att han tränar sig så här!