onsdag, juni 08, 2011

Gay Nannies


En kompis berättade att hon hade träffat en amerikanska som hade varit i Stockholm och förundrats över alla "gay nannies" som fanns där. Det tog ett tag innan min kompis fattade att det var alla pappor amerikanskan pratade om! Hon trodde helt enkelt att alla hade anställt nannies för att ta hand om sina barn, istället för att ta han dom dem själva. Antar att det kanske inte är så vanligt att se pappor med barn i USA?

Hursomhelst, när jag såg Engelsmannen bära Alfred i Babybjörnen och en kompis till oss köra vagnen, så påminde det mig om amerikanskan och hennes snack om "gay nannies". Undrar hur många som trodde det var ett par gay nannies som var ute och gick? :)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Gay nannies! Ja, jösses! Fast som du skriver så är nog inte så många pappor hemma med sina barn i USA, Sverige är ju rätt unikt när det kommer till föräldraledighet!

Mes rêves blancs sa...

Härligt! bara för att en man tar hand om ett barn sâ mâste han ju dessutom vara en gay nanny, han kanske är en manny ;) det är härligt att se alla pappor ta hand om sina barn det är synd att det typ bara gâr att uppleva i Sverige. I Frankrike skulle jag som mamma behöva bevisa att jag inte kan vara hemma med mitt barn för att pappan ska fâ vara det istället, det borde vara tvärtom, sâ vem som tar hand om barnet hos oss är ganska givet....

Marie sa...

Brysselkakan - nej, det är väl inte så vanligt med pappor hemma med barn, eller pappor ute på stan med barn överhuvudtaget! :)

Mes rêves blancs - jag tycker också det var kul att hon förutsatte att de var gay för att de tog hand om barn! Ganska komiskt, faktiskt. Det är ju konstigt att det skiljer så mycket i Europa, men det verkar vara svårt att få till en bättre föräldraledighet för alla.

Kalaslotta sa...

Haha roligaste inlägget idag! TACK!

Här i CT är det inga pappa lediga pappor men de är väldigt väl representerade på helgernas aktiviteter (läs sporter). Min äldsta har just börjat på Football och det är en hel drös med stora biffiga pappor som står o glor på den 1,5 tim långa träningen.

Bilden av maken din och hans kompis är klockren..

Igår när jag skulle köpa chinos till maken så sa jag till killen inne på JCrew att jag ville ha slimfit, han sa då "alla våra byxor är slimfit" eh...nja det stämmer väl inte riktigt tänkte jag och förklarade att vi var europeer och menade SLIMfit. Han säger då "ja det är ju inte alla som passar i det man ska inte ha för tajt..." Hahahaha han skulle väl dö om han åkte till Stockholm!

Anna tänker högt sa...

Ganska sorgligt att det ska vara så egentligen tänker jag.

Annika sa...

Komiskt, tycker jag!!
Kunde inte låta bli att GARVA!!!
Men, sant är att det inte finns ngn pappeledighet här, och sant är att man inte ser så många pappor med bebbar, men det är KLART ATT det finns de som går med baby-björn på magen etc.
I skolådern brukar papporna få en anna "status" som fotbollstränare, baseballstränare etc etc. de engagerar sog stort i sporterna.
Jag vet många amrisar, och europeer också (mest från UK) som kommit till Sve och trott att nästan samtliga killar varit gay...
Lite annorlunda mode, om man säger...

Desiree sa...

Ha ha gay nannies. Det var faktiskt en rolig kommentar men ändå sorglig. Jag kan hålla med om att modet här ibland gör så man undrar om killen är gay eller straight. Kanske har jag börjat se saker lite annorlunda vad gäller det manliga modet efter att ha bott flera år i USA.
Kram!

Marie sa...

Lotta - tack! ;) Ja, jag har också fattat det som så att det är lite annat mode i USA. Stora skjortor och byxor verkar vara grejen!

Anna - mycket sorgligt, men också komiskt i allt!

Annika - ja, engelsmännen klär sig inte heller bra, det är inte bara amerikanarna som gillar stooora kläder!

Desiree - jag tycker enbart det är positivt att svenska killar vågar klä sig som de vill o faktiskt vågar ha ett intresse i snygga kläder!

Anna, Fair and True sa...

Haha skrattar högt! Inte bara svenska mäns tajta jeans då!

anna of sweden sa...

Babybjörn och röda byxor ... ;)

Marie sa...

Anna - ;)

Anna - I know! ;)

Saltistjejen sa...

Här i New York City ser man ändå ganska ofta pappor med barn. Antingen dragandes barnvagnar eller bär dem i bärselen. Men visst, det är inte alls lika vanlgit som i Sverige såklart eftersom man inte har ngn pappaledighet här. Å andra sidan har man knappt ngn mammaledighet heller... :-(
Fast dom sagt, tror detta med hur ofta papporna ses ute ensamma med sina småbarn är väldigt olika beroende på vilken delstat och stad man befinner sig i, här i USA.