fredag, juni 03, 2011

Läskande


Lite svalkande, läskande dryck är gott när det är varmt! Vi hade några kompisar över för ett tag sedan och jag bjöd på hemmagjorda makroner (de blev bättre den här gången!) och turkosa naglar och matchande ring. Till det drack några av oss läskande dryck som är väldigt enkel att göra men lite roligare än vatten. Jag blandade kolsyrat vatten, lite grapfruktjuice, sprite och limejuice, det blev verkligen gott! I Sverige har ni ju såna här flashiga mineralvatten med smaker (!), men sånt har de inte i Tyskland, så vill man ha något roligare alkoholfritt att dricka får man fixa det själv!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott! Här finns inte heller smaksatt mineralvatten. Vi blandar Sprite och vanligt vatten, blir riktigt gott och inte så sött som man tror.

Marie sa...

Brysselkakan - nej, jag tror Sverige är ganska unikt med alla smaksatta mineralvatten! Jag tycker också det är helt ok att blanda med Sprite!

Jenny sa...

Ja det störde jag mig på när jag bodde i Paris också, det kan KANSKE något ciron/limesmak ibland, men den var attans inte speciellt god. Nu har ju Loka kokos, ananas och magosmaker, Ramlösa hur många goda som helst osv. Det är nästan godare med alla vatten än något annat nu på sommaren.. :) Du får köpa med dig sådana där essenser man använder till egenkolsyrat vatten nästa gång du är hemma.

storasyster sa...

Mmm va gott o läskande det ser ut!

Annika sa...

Macrooner!!!
MMMM!!!
Inte så vanligt med smaksatt vatten här heller. Perrier har med citron, lime eller grapefrukt. That¨s it!
Sverige är nog ganska unikt där, ja...
Men MACROOOONER!!!
MACROOOOOOOOOONER!!!!

Marie sa...

Jenny - visst är det gott med smaksatt mineralvatten! Fattar inte varför inte fler länder har det...

Storasyster - det var det!

Marie sa...

Annika - dessa makroner var faktiskt riktigt goda! Perrier har jag inte sett här, men kanske får leta lite.

Desiree sa...

Mmmm det både ser och låter läskande. Precis något sådant som man är sugen på då det är varmt ute.
Dina makroner ser så fina ut. Du har ju blivit riktigt proffsig på dem.
Kram!

Marie sa...

Desiree - makronerna smakar fortfarande bättre än de ser ut, o det är ju huvudsaken! ;)

Anna, Fair and True sa...

Vad gott! Inte smaksatt vatten alltså? Intressant. Tog det ett tag att vänja sig vid söndagsstängt förresten? Särskilt efter att ha bott i England också kan jag tänka mig.

Marie sa...

Anna - näpp, inte någonstans, o jag har letat! :) Tycker fortfarande det är jobbigt med söndagsstängt, kommer nog aldrig vänja mig. Jag tycker det var lite konstigt i England också, för där sa alla mataffärer att de var öppna 24/7, men på söndagar stängde de 4! Jag var van vid att de stängde 20-22 i Linköping, även på söndagar!