onsdag, juli 13, 2011

Grinigt

Det råder lite bloggtorka här just nu, det är därför jag bara bloggar om vad jag äter. Det kan bero på värmen, idag ska det bli upp till 36 grader och mellan höghusen i storstaden så känns det som 50 grader. Jag veeet, man ska inte klaga när värmen väl kommer, men sommar i en storstad är inte kul alls.

Och det kanske är värmen som gör tyskarna grinigare än vanligt? Tyskarna, eller jag ska kanske säga München-borna är ganska griniga i vanliga fall, men nu än mer. Som igår, när jag var ute och gick med Alfred i vagnen. Jag hade grön gubbe när jag började gå på övergångsstället, men så fort jag satte ned andra foten så blev det rött för mig (Alfred i vagnen var redan halvvägs ute på vägen). Bilister som svänger höger har grönt samtidigt som jag, men måste ge mig som fotgängare företräde så fort jag har grönt. Tydligen tyckte den tyska kvinnan, som väntade på att svänga, att jag borde ha backat tillbaka till trottoaren när det slog om till rött för mig, och att jag var helt dum i huvudet som fortsatte att gå. Hur jag förstod att hon tyckte jag var dum i huvudet? Hon hängde sig på tutan och skrek genom den nedvevade rutan att jag var en idiot. Så mycket tyska har jag lärt mig så jag förstår det.

Sånt här blir jag riktigt ledsen av. Vad vann hon på att skälla ut mig? Hon fick mig att må dåligt och förkortade troligen sitt eget liv med några månader på grund av högt blodtryck. Tror hon verkligen att jag riskerar mitt barns liv med flit bara för att göra henne irriterad och behöva vänta 5 sekunder extra? Ett annat alternativ hade ju varit att hon väntat de där 5 sekunderna extra, låtit mig skynda över och sen åkt vidare. 5 sekunder sen men vi båda hade mått mycket bättre.

Och jag vet, bilister är griniga i andra länder också, men efter att ha bott i Sverige, Frankrike och England innan Tyskland, så tror jag att jag lugnt kan säga att tyskarna är värst.

10 kommentarer:

Mes rêves blancs sa...

Usch, vilken hemsk kvinna!! Sânt mâr jag ocksâ dâligt av, förtsâr inte en del människor som inte drar sig för att skälla ut andra medmänniskor för smâsaker egentligen. Jag skulle aldrig ha agerat pâ samma sätt som hon!

Trots värmen, vad skönt ändâ att ni fâr uppleva sommar för i norra Frankrike sâ är det höstväder som râder, det är sâ mörkt, regningt och kallt att det enda som saknas nu är att löven ändrar färg och faller till marken. Visst jag begär inte heller tropisk vârme för hur kul är det när man är gravid i snart 7e mân liksom men jag skulle gärna ha haft temperatur över 20 iaf hehe. Men men, hoppas att vi fâr lite sol i sommar när vi har semester i augusti.

Marie sa...

Mes rêves blancs - nej, jag skulle inte heller kunna göra som hon, kanske skulle jag muttra för mig själv bakom ratten, men inte skälla ut nån sådär! Här ska det också bli regnigt och kallt snart, så jag får väl njuta av värmen nu när jag kan! ;)

Sofia sa...

Vad tråkigt och vilken knäpp kvinna! Jag är jättekänslig för just sånt i vissa perioder, klarar inte av när främmande människor skriker på mig.

Och att hon dessutom skrek på dig som har barnvagn? Det tycker jag verkligen visar på att hon någon stans på vägen har tappat det där med respekten för medmänniskor, herre gud, det finns människor till allt.
Hoppas din dag blir bättre idag!

Millan sa...

:-( later inte kul alls. Engelska bilister ar ratt bra tycker jag. Man ar mycker mer hjalpsam har an i sverige. Och dessutom tackar dom nar man later dem kora fore ... tanka sig, det hander inte ofta i Sverige ;-). Kan tanka mig att det tyska temperamentet inte gor goda bilister .... ;-)

Vilka jatteharliga foton nedan fran sondagssvepet. Jag far alltid en san lust att ga hem och vanda ut och in pa bade min garderob och hela mitt hus nar jag varit har och kikat. Jag alskar ugglan och den morklila lampan fran Bloomingville!!

Kram

Desiree sa...

Usch vad tråkigt att råka ut för detta. Psyko idioter finns överallt.
Kram!

storasyster sa...

Åh stackare. Ja det är väl de där 5sek som man många gånger borde tänka, först, innan man talar. Men det är lätt hänt att häva ur sig dumheter om man är stressad. Det är farligt i tafiken ibland!! Ta det lugnt1

Marie sa...

Sofia - skönt att folk håller med, ett tag tänkte jag att jag kanske var lite hormonellt överkänslig, men det är faktiskt ett förjävligt beteende. Ok om hon vill sitta o muttra för sig själv, men man beter sig inte så där!

Millan - jag håller med om brittiska förare, de verkar inse att de inte är ensamma på vägen o att det är bäst för alla om alla kör bra. Så tänker inte de tyska bilisterna...

Desiree - ja, det har du rätt i, de finns överallt!

Storasyster - det hade väl varit ok om hon muttrat för sig själv att jag var en idiot, men jag tycker inte det är helt normalt att skrikande skälla ut en främmande människa, när denna människa inte gör något dumt med uppsåt, utan det bara råkar hända! Men det kanske är normalt i Tyskland...!

Sofia sa...

Fy vad trist! Men kan trösta dig (eller förskräcka dig) med att det inte bara är munchenborna. Berlinarna kan vara riktiga arslen och jag blev nyligen skroken åt att "om det inte passar kan ja åka hem till mitt eget land" Det är den tyska gärstfriheten och toleransen det.

Marie sa...

Sofia - jag har fått höra att Bayern-borna är grinigare än resten av Tyskland, men det är alltså inte så! Skönt (?) att höra...

Anonym sa...

fast jag måste säga att jag aldrig upplevt det i varken berlin eller hannover. inte att folk har skrikit åt mig men de kör ju däremot som idioter.

jag har också hört att folk i bayern är grinigare än övriga tyskland (människor som bor i de övriga bundesländerna brukar driva och skämta om bayernfolk).
jag kan nog bara bekräfta det, men så finns det undantag också.