tisdag, juli 19, 2011

HJÄLP!

HJÄLP! Nu måste vi få råd! Alfred har börjat sova helt kasst på nätterna. Han somnar runt åtta, sen sover han sådär 3-5 timmar utan att vakna innan han vill äta igen. Sen somnar han om igen, men håller sen på och småvaknar hela natten, så jag måste sätta i nappen, vända honom rätt när han har snurrat runt och så vidare. Alfred verkar inte lida något av det, antar att han fortfarande sover när jag håller på och grejar med honom, men nu börjar jag och Engelsmannen gå under av trötthet!

Jag kan klara mig på lite sömn, men det här med att vakna en gång i timmen natten igenom börjar ta ut sin rätt. Två dagar i rad har jag fått gå och lägga mig när Alfred sovit på dagen, och jag brukar aldrig kunna sova under dagen, så det visar hur trött jag är!

Vi har börjat ge välling på kvällen, för jag tänkte att han kanske inte äter tillräckligt mycket på kvällen och behöver mer mat, och det funkade en natt då han sov 6 timmar innan han vaknade, men andra natten sov han lika dåligt igen.

Som kom igen nu, ni mammor där ute. Vi behöver alla tips och råd vi kan få!

8 kommentarer:

storasyster sa...

Det kanske är magen som krånglar lite. Den är ju varken van vid välling lr massa mat. Prova ge honom lite katrinplommonpuré lr päron under dagen. Eller kanske minska en aning på vällingen några dagar så magen vänjer sig. Det är mina tips! Plus att du försöker vila när Alfred vilar. *Hoppas natten blir bättre.

Marie sa...

Storayster - det var så även innan vi började med vällingen, så den verkar inte ändra nåt! Jag måste vila när han vilar, för annars orkar jag inte, men det suger att behöva sova på dagen!

storasyster sa...

Mm idag behövde jag oxå vila så idag fick min 3-åring oxå sova middag. Men idag var han faktiskt med på noterna. Annars kan det vara svårt att vila när man har två barn. Han kanske drömmer en massa...

storasyster igen... sa...

Barnen kan bli lite mera oroliga när de håller på att lära sig nåt nytt. Och Alfred håller ju just på att lära sig sitta.

Anna, Fair and True sa...

Gröt på kvällen istället för välling kanske? Kanske är mer mättande.

Annars tror jag att det kan vara en fas där han kanske helt enkelt växer mer och behöver mer mat.

Sover han i ert rum? För om han ändå inte direkt behöver er utan mest stör er när han snor runt kanske det är bättre om han sover i eget rum? Isolde kan vakna och ligga och jollra och sedan somna om. Behöver inte tröst eller så utan stör bara oss i onödan.

Marie sa...

Storasyster - ja, så kan det nog vara.

Anna - har också tänkt på att han kan ligga i eget rum, men det ligger en bit från oss och väggarna är tjocka, så då måste vi ha baby watch o då tror jag vi vaknar av honom ändå! Jag hoppas innerligt att det är en fas!

Anonym sa...

Världens tråkigaste "råd" kommer här; slappna av o ta det dag för dag. Helt plötsligt ändrar det sig igen och man vet inte ens varför. Det jag tyckte funkade bäst för mig var att inte försöka lista ut Hazels beteenden, utan bara följa med i hennes takt. Skitdåligt tips, jag vet. Förlåt! :)//Tiger

Anna, Fair and True sa...

Vi har en babyövervakare och då hör man ju såklart fortfarande men man hör inte alla onödiga ljud så att säga.