söndag, augusti 07, 2011

Kära Swebus-förare i buss 844 mot Örebro, vid Tarsta, klockan 14.54 den 7 augusti, 2011,

Jag antar att du hade väldigt bråttom. Du kanske har ett väldigt stressigt jobb? En arbetsgivare som inte förstår dig? Du kanske inte mådde så bra? Hade du sovit dåligt natten innan?

Jag försöker hitta på ursäkter åt dig, för visst måste du ha en ursäkt för att köra så som du gjorde? Jag låg i dryga 70 på en 70-väg, tydligen tyckte du att det var för långsamt eftersom du bestämde dig för att köra om på en väldigt kurvig väg. Du körde inte heller över helt på andra sidan, utan hade hela tiden ett hjul på min körbana. Jag vet att jag har en liten bil, men det kändes ändå trångt. Sen fick du möte och fick svänga in tvärt framför mig för att undvika att krocka med den bilen. Jag bromsade och hängde mig på tutan.

Du förstår, jag blev väldigt rädd när du körde om mig på det där sättet. Hade jag varit själv i bilen hade jag nog svurit högt men sen glömt bort det, men nu hade jag min mamma och min 6 månader gamle son i baksätet. Min bebis sov lugnt med ett stadigt tag om sin mormors finger, medan mitt hjärta bultade hårt bara av tanke på vad som kunde ha hänt honom. Han satt på höger sida där bak och hade varit den som hade blivit mest klämd om du verkligen hade prejat mig av vägen. Jag vill helst inte tänka tanken.

Så snälla du, bussförare i buss 844 mot Örebro den 7 augusti, kan du vara så snäll och köra försiktigt nästa gång du är ute på vägen. Du kanske struntar i om du lever ännu en dag, men de flesta av oss andra vill gärna leva långa liv. Tänk på oss, snälla.

Vänliga hälsningar,
Marie

5 kommentarer:

Sofia sa...

Fartdårar, herregud, jag blir så jäkla arg. Den gatan vi bor på är en gata med radhus, och en speed limit på 30 km i timmen. Folk kör som galningar då den inte har några speed bumps, till skillnad mot alla andra gator i södra London och jag vågar inte tänka på att bo här om jag skulle ha barn. Det är så fruktansvärt att dessa fartdårar inte verkar förstå hur farliga de faktiskt är.

Du, om jag vore dig skulle jag nästan skicka in det där brevet till länstrafiken eller ringa någon och prata med dem!

Marie sa...

Sofia - vi har redan ringt o klagat! Både min mor o jag var ganska upprörda så vi ringde direkt o rapporterade föraren. Jag kan förstå att det är stressigt för bussförare, men när de kör rent av farligt så finns det inga ursäkter!

storasyster, som vill ha lillasyster kvar i livet sa...

Skicka denna insändare till NA!!!!

Desiree sa...

Usch vad läskigt! Jag förstår att du blev rädd. Så ansvarslöst får man ju inte köra och speciellt inte om man har det som yrke.
Skönt att inget hände men sååå obehagligt.
Kram!

Jenny sa...

Herregud! Efter det där inlägget som du länkade till för ett tag sedan om han (som jag nu glömt namnet på) som upplevt typ samma sak trodde man ju att det kanske skulle ordna upp sig lite i trafiken... Men NEJ. Jag håller med, skriv in till NA. Jag åker dessutom ofta de där bussarna, och vill helst inte krasha in i någon...