torsdag, oktober 27, 2011

Ho ho (och nej, det är inte jultomten)Egentligen är jag inget större fan av fåglar i verkligheten, de är liksom lite för flaxiga och opålitliga (har ni någonsin fått en fågelskit på er så vet ni vad jag menar) men i fast form gillar jag dom. Mina små fågelkompisar har fått en storkompis i form av en uggla, som också är en ljusstake. Hur fint som helst. Lite ljus lyser upp i höstmörkret.

Ugglan kommer från Madam Stoltz.

10 kommentarer:

Millan sa...

Surt... jag forsoker lamna en kommentar men blir utslangd med infon att de tyvarr inte kan fullfolja min onskan. Jag provar igen!

Jag tycker ugglan var himla snygg! Gillar ugglor i inredning och aven pa barnklader. Men nej, jag ar inte glad for faglar i verkligheten annars heller. En nymfparakit fastnade i mitt har nar jag var liten och hade langt har. Fageln fick panik och flaxade - jag fick panik och skrek. Usch!

Ang inlagget nedan med skillnader mellan de olika landerna nar man har smabarn sa maste det vara extra lurigt for dig som liksom har tre lander att jamfora mellan. Det rackte med sverige och england tyckte jag. Jag har nog faktiskt tankt pa alal de dar som du skriver om forutom det med gastolen. For det hade nastan alla vara kompisar i sveirge men inte en enda har i england. Skumt att det varit precis tvartom hos er!! Nils alskade sin gastol - och borjade ga vid 9 manaders alder sa att det skulle hamma deras egna utveckling stamde inte i vart fall i alla fall! Dock fick vi en valdigt nojd bebis eftersom han avskydde att ligga/sitta still utan ville ut och upptacka :-).

D-vitamin har jag forstatt att man ger i de nordeuropeiska landerna pga att det blir sa morkt under vinterhalvaret att de behove tillskott, vilket da tydligen inte ska behovas har i england. Men jag vet inte ...

Det som ju ocksa gor det hela lite mer lurigt ar ju att alla landerna sedan inbordes ocksa andrar sig hela tiden vad galler spadbarnsrad... Man far nog kora pa det man sjalv tycker kanns bast.

Kram!

Marie sa...

Millan - blogger gillar inte dig, helt enkelt! ;) Nä, skoja bara, hoppas det inte alltid krånglar! Fågel i håret är typ min värsta mardröm, jag tror jag skulle svimma om det hände mig, hualigen! Ja, barnråden är många, ju fler olika råd man får desto mer tror jag man måste lita på sin magkänsla och vad som är bra för ens eget barn, gåstol funkade ju exempelvis väldigt bra för er! Intressant info om d-vitamin, det har jag inte hört förut, kanske kan stämma! Fast då borde ju tyskarna inte ge d-vitamin... Hmm, tricky!

Sofia sa...

Haha ja det skulle vara något! Men jag ska nog ägna mig åt att måla naglarna tills sambon kommer hem istället ;-) Angående väskan så är det bland de bästa väskor jag köpt, så otroligt praktisk! Tycker du ska satsa på en så småningom.

Linnéa i Denver sa...

Jag älskar fåglar! Kolla in konstnärern Karl Mårtens. Vi fick en svala i bröllopspresent och det är det vackraste jag äger.

http://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=en&q=karl+mårtensson+fåglar&gs_sm=e&gs_upl=7180l8388l1l8616l5l6l0l0l0l3l362l1171l2-3.1l5l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&biw=1228&bih=559&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=en&client=safari&rls=en&tbm=isch&sa=1&q=karl+mårtens&pbx=1&oq=karl+mårtens&aq=0&aqi=g1&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=6433l7953l0l9668l10l10l0l0l0l8l208l1846l0.8.2l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=acbe008b71832&biw=1228&bih=559

Sahra sa...

Ugglan var söt. Poppis nu också. Men fåglar? Håller med dig. De känns opålitliga med allt det där flaxandet. Får Hitchcock vibbar.

/Sahra

Marie sa...

Sofia - den står på önskelistan! :)

Linnéa - vackra!

Sahra - usch ja, och Hitchcock-vibbar är icke bra!

Annika sa...

Älskar ugglor av ngn anledning Jag har en på väggen!
Tycker alltså jättemkt OM din uggla, den skulle jag vilja ha!
Småfåglarna är också supersöta.

Marie sa...

Annika - ugglor är bättre än fåglar! :)

Lotta sa...

O, fin bild!! Vilka färger...tycker mycket om Marie!

Ugglan är läcker!!

Marie sa...

Lotta - visst är den! :)