onsdag, oktober 26, 2011

O'hoy Savoy!Jag har inte enbart lila i frukt- och grönsaksskålen, även lite gröna och vita saker slinker dit! Hur fin är inte savoykålen förresten? Supertjusig. Blomkålen är ganska så tjusig den också och Alfred tycker det är riktigt smaskigt. Savoykålen tror jag han får hoppa den här gången, kål känns kanske inte som det bästa för bebismagar, eller har jag fel? Jag tänkte prova det här receptet till mig, det passar bra eftersom jag nyss kokade en massa vita bönor (till den här äppelpuréen), men ni kanske har några andra tips på vad man kan göra med savoykål? Ni är ju så bra på sånt!

7 kommentarer:

Desiree sa...

Den savoykålen såg ju bara så vacker ut! Mums man blir jättesugen när man ser denna bilden. Du får berätta om du tyckte om receptet. Jag känner att jag också gärna tar emot tips om tillagning av savoykål.
KRam!

Anonym sa...

Gör en laxfärs med lax, grädde, ägg, vitlök. Gör "dolmar". Grädda i ugnen. Eventuellt med en skvätt grädde över.

Jamie Oliver gjorde en fin pasta en gång där han fräste salami, savoy, pinjenötter å vände ihop med färsk pasta! Lät oxå gott! //tiger.

Marie sa...

Desiree - jag berättar när jag gjort det! :)

Tiger - mmmmmmm, låter riktigt gott båda två! Kommer du hit o fixar? ;)

Lotta sa...

Mera Savoy! Och blomkål med för den delen ;)

Så goda tips!

Anonym sa...

Kan jag väl. Jag köper biljetter om du står för kålen?

Anna, Fair and True sa...

Jag tror jag gjorde någon japanskinspirerad kålsallad med savoykål en gång. Kolla Ekoladan.se och se om de har receptet på hemsidan.

Marie sa...

Lotta - absolut!

Tiger - yes!

Anna - det ska jag kolla in!