tisdag, november 01, 2011

Bildbom från helgen, del 2


Jag tänkte läsa bok i helgen. Det tyckte inte Alfred. Jag hann i alla fall med att läsa några recept i Sophie Dahls bok!


Engelsmannen drack en radler modell större. Beställer man bara en öl eller radler utan att precisera så får man ett literglas, så kallad Maß, det är normen i Bayern!


Vi gick förbi kliniken där Alfred föddes. Första gången jag varit där sedan januari, och jag blev tårögd och gråtmild när jag tänkte på förlossningen och ännu mer gråtmild när jag tänkte på de mammor som låg där nu och höll på att föda barn. I ett av fönsterna på andra våningen spenderade Alfred och jag vår första natt. Eller ja, jag gick mest runt med Alfred i korridorerna för att inte väcka de andra mammorna och bebisarna i rummet! I januari var det inte så här grönt, då var det kala grenar och lite snö.


Och de där ballongerna vi köpte? 3 av dom slet sig och flög upp i luften. Hör ni talas om nåt flygplan som trasslade in sig i ballonger och störtade så var det inte vi som släppte iväg ballongerna!


Och så åt vi scones. Men det vet ni ju redan!

8 kommentarer:

Annika sa...

Alltid trevligt med bildbomber.
GILLAR!!
Vilken ölsejdel! WOAH!!
GÖTT för den som gillar bärs.

OCH ja, det är klart att det är Allhelgona som firas så stort i Bayern...I am an IDIOT och jag tänkte inte längre än nästan räckte igår...
Oh well...

Marie sa...

Annika - ja, men jag är fortfarande lite förvirrad, för allhelgona är ju först nästa helg i Sverige? Kanske tyskarna firar lite tidigare?

ullis sa...

Lite ledighet är ju inte fy skam, det spelar väl inte så stor roll varför man är ledig. Här firar vi Allhelgona lördag, söndag, så någon extra ledighet blir det ju inte för oss.
Vilken härligt helg ni haft, med fint väder och allt. Kram

Marie sa...

Ullis - håller med, spelar ingen roll, underbart är det! :)

Anna, Fair and True sa...

Ser så gott ut med scones!

Det är väl för katolska kyrkoåret har annan kalender?

Marie sa...

Anna - aha! Du är smart du! :)

Lotta sa...

Läckert! Gillar när du bombar, jag gör det ju nästan hela tiden ;)

Saknar Munich...

Desiree sa...

Tycker att bilden på Engelskmannen med jätteölen i handen var bara sååå bra! Cool bild för det ser ut som om ölen blir ännu större när det är fotat ur denna vinkel.
Kram!