måndag, november 28, 2011

De bästa julfilmerna


It's that time of the year... Så här innan jul är det några filmer som jag bara måste se för att komma in i den perfekta julstämningen!


Love Actually kan ju vara den bästa julfilmen som någonsin gjorts. Jag älskar alla småhistorier, hur några slutar lyckligt och hur andra slutar olyckligt och hur vissa inte slutar alls utan att man kan fundera ut ett lyckligt slut själv för karaktärerna. Helt enkelt ett måste för att komma in i den rätta, kärleksfulla stämningen.


Jag älskar karaktärerna och familjesammanhållningen i The Family Stone. Min favorit Rachel McAdams är med och spelar bitchig lillasyster, och kanske känner jag igen mig själv lite i henne! Och så vill jag ha huset som familjen Stone bor i!


Och såklart The Holiday. Cameron Diaz är snygg som få och jag vill ha hela hennes garderob, och hur snygg är inte en solbränd Jude Law i glasögon? Mums. Och så toppas det med ett snöigt, vackert England och ett soligt, varmt L.A. Julstämning i massor!

15 kommentarer:

Barfotsgatan sa...

Nummer 2 har jag inte sett; upp på min filmlista! :-)
//Anna

Anna tänker högt sa...

Love actually var på tv i går kväll och jag fastnade trots att jag sett den såå många ggr. Den är ju bara för bra, och musiken de har valt passar så perfekt in i filmen.

Anonym sa...

Gillar också Love actually, kan ses hur många gånger som helst! The Holiday - ok. Den andra filmen du skrev om har jag inte sett, men det får jag väl se till att göra nu då./Susanne

Frida sa...

Underbara filmer för perfekt julmood! The family stone såg jag för ett par år sedan men glömde sedan bort den. Tack för påminnelsen!

Lotta sa...

Det där är min julfilmslista med! Jag har några till men de här är definitivt guldkorn. Vill se alla igen, nu!

Kram

Jenny sa...

The Holiday och Love Actually är mina favvisar också! Jag har nog sett The Holiday tio gånger. Jag är VÄLDIGT svag för den där Jude alltså....speciellt i hans karaktär i den filmen... :) Love actually påminner mig om när jag bodde i London så mycket...Hur det kändes där kring jul...Åh! :) Jag tycker att jul i London är så stämningsfult på film. I dessa två filmer, Bridget Jones...Ja, London är faktiskt en bra julstad! Kram och tack för påminnelsen. Blir The Holiday så fort jag landar hos päronen i jul.

Marie sa...

Anna - ja, den är ju inte lysande, men jag tycker den är lite mysig så här i juletider! :)

Anna - jamen den är ju såååå braaaaa! Kan se den hur många gånger som helst! :)

Susanne - Love Actually är verkligen en fullträff, de andra är inte lika bra men funkar dom också! :)

Frida - ja, kommer man inte i jul-mood efter dessa så vet jag inte vad som är fel! :)

Lotta - du får tipsa om dina också så jag kan se dom! :)

Jenny - jamen hur snygg är inte Jude i den filmen?! Sen kan man ju undra hur han som britt kan vara så brun mitt i vintern, men men, jag klagar inte... ;)

Sandra sa...

Jag har inte sett en enda film sen Elsa kom, men jag tror att Love actually kanske får bli den första. Älska!

Marie sa...

Sandra - åh, som jag känner igen det där! Då är det bra att ta en gammal favvis så det inte gör så mycket om man måste se till bebis lite då och då! :)

Anna, Fair and True sa...

Svårt att slå Love Actually! Stone minns jag inte om jag sett??

Ensam hemma då?! Klassiker fast kanske mer för barn :)

Marie sa...

Anna - såklart! Den är ju hur mysig som helst! :D

Annika sa...

Och sen Christmas Vacation med Chevy Chase. LOVE!!!!
Men annars håller jag helt med. Men jag minns att jag blev väldigt nervig av The Family Stone...
Har därför bara sett den enda ggn. Borde kanske se om den.
Love Actually, top of the line!!!
OCH The Holiday så totalt UNDERBAR!!!

Marie sa...

Annika - familjen Stone är ju lite dysfunktionell, så kanske därför du blev lite nervig? :) Jag tycker ändå att julkänslan är på topp i den filmen! :)

Sahra sa...

Kan se Love actually hur många gånger som helst. Tröttnar aldrig. Älskar alla karaktärerna, alla små historierna och hur de sedan binds ihop. Love love love. På torsdag är det Love actually kväll. På dvd. Utan reklampaus. /Sahra

Marie sa...

Sahra -DVD är bäst, jag ogillar också reklampauser!