måndag, december 05, 2011

Kakipuré


Alfreds nya favorit är kaki eller persimon, om man föredrar att kalla det. Frukten är full av c-vitamin och Alfred äter den gärna rå eller som fruktpuré tillsammans med yoghurt. Till puré skalar och delar jag en kakifrukt, skalar och delar ett päron och skivar i en banan. Jag har i 1/4 tesked vaniljpulver och 1/2 tesked kanel och så mixas det. Till servering blandar jag häflten fruktpuré och hälften grekisk yoghurt, och så toppar jag med lite extra fruktpuré. Gör jag en tillräckligt stor skål åt Alfred så kan jag vara ganska säker på att han inte orkar med allt, och då blir det över till mig! Smart va? Riktigt gott är det!

3 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tycker väldigt mycket om Kakifrukt men har aldrig tänkt på att man faktiskt kan göra purée eller ha den i smoothies. Det ser verkligen gott ut så jag förstår att både du och Alfred gillar detta.

Anna, Fair and True sa...

Det kanske man skulle prova! Isolde ville inte ha gröt ikväll, däremot sparrissoppa som vi åt! :)

Marie sa...

Desiree - den har ju så god, söt smak så den passar utmärkt i puré! Borde funka i smoothie också! :)

Anna - Alfred har vägrat gröt den senaste tiden! Är det en 10-månaderstrots kanske? :)