onsdag, januari 18, 2012

Hotell i Stockholm?


Några kompisar ska åka till Stockholm och undrade om jag hade tips på några hotell... Men eftersom jag inte har varit i Stockholm på, tja, många, många, många år så har jag absolut ingen koll. Men jag har ju världens bästa bloggläsare, så visst måste det finnas någon som har koll på ett fint hotell? Budget? Prisvänligt? Superfint? Mysigt? Trendigt? Det spelar inte riktigt nån roll, bara det ligger hyfsat centralt.

Så come on, hit me!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Scandic har flera centralt, bra standard och fin frukostbuffé som alltid ingår plus fritt internet.

Sedan ska Nordiclight vara spännande, har dock aldrig bott där: http://www.nordiclighthotel.se/sv/

Fru W sa...

Hotel Victory i gamla stan! Fint, bra läge, mycket prisvärt! Inte alls så dyrt som man kunde tro.

Marie sa...

Brysselkakan - tack för tipsen! Nordic Light har jag också hört talats om!

Fru W - låter spännande, det ska jag skicka vidare! :)

Anonym sa...

Nja jag bor ju här sâ jag vet inte egentligen men OM jag skulle rekommendera utan att ha testat skulle jag antingen välja enklare hotell i Gamla Stan fôr att det är centralt och mysigt (jag antar att de turistar i Stockholm?). Annars skulle jag testa hotellet pâ Skeppsholmen, eller nya och omskrivna (dyrare) Nobis vid Norrmalmstorg eller kanske Mornington pâ Östermalm. Jag skulle rekommendera att bo i Gamla Stan eller nedre Östermalm om jag tänker att jag turistar i Stockholm eftersom dâ har man närmare till sevärdheterna. Har de varit här innan kanske de föredrar Söders puls... Som turist är mina favoriter Vasaskeppet, Monteliusvägen, Skeppsholmen, Djurgârden, Gamla stan och Stadshuset...

Anonym sa...

PS ja scandic är lite billigare! men inte särskilt spännande... ganska opersonligt... men där har jag med bott... hotell i stockholm är dyrt!

Desiree sa...

Klurigt för jag har faktiskt aldrig bott på hotel i min egen stad. Men ett bra tips är att kolla in reviews på Tripadvisor. När ska du till Stockholm?

Kram!

kalaslotta i usa sa...

Nobis på Norrmalmstorg, där bor alltid maken och han älskar det!

Vet att många gillar J i Nacka/Gåshaga.

Lydmar och Diplomat är najsa.

Jenny sa...

Det finns ett litet hotell som heter Pärlan Hotell, det ligger på Östermalm, en tvärgata till Karlavägen, har glömt vilken nu. Det är ett gammalt flickhem och drivs av en skön karl från Eksjö. Jag har personligen inspekterat rummen! :) De har billiga weekendpris. Ett annat är Hotel Colonial som har dels vanliga rum till bra priser, dels budgetrum som verkar helt ok. De andra tipsen tror jag många ovan redan nämnt. Kram!

Marie sa...

Anonym - ja, jag har förstått att det är dyrt med hotell i Stockholm! Tack för dina tips!

Desiree - tripadvisor tror jag att de har kollat in, men jag kan tipsa dom om det. Det är inte jag som ska dit utan några kompisar!

Lotta - tack för tipsen!

Jenny - oh la la, personlig inspektion, det låter bra det! ;) Tack för tipsen!

Barfotsgatan sa...

Tack!! Precis inlägget jag behövde. Syrran och jag planerar ett besök i storstan i mars och skall snart boka hotell!
//Anna

Att vara någons fru sa...

Åh det finns så många! Ska fnula lite.

Marie sa...

Anna - vilken tur! Hoppas du också kan få lite hjälp då! :)

Att vara någons fru - det låter bra det! :)

Anna, Fair and True sa...

Af Chapmans, skeppet som är ett vandrarhem! Men det är ganska poppis så man kan nog inte vänta till sista minuten. Dett finns två mindre Clarion, t ex Wellington, Karlaplan (ev inte Clarion utan Best Western) och Tapto, som är billigare än de andra Clarion tror jag. Kolla även in Hotell Kung Carl, Villa källhagen, Hotell Diplomat, Mornington (god brunch också) och Story Hotell.


Sedan skulle jag jättegärna bo på Nordic Light eller Lydmar men tror de är ganska dyra. Nya Scandia Vasa och Scandic Anglais ligger nog bättre till i pris. Kolla även nya Elite Hotell vid Stureplan.

Anonym sa...

Innan jag flyttade till England bodde jag i Stockholm i flera ar men aker tillbaka alldeles for sallan! Var dar forra aret dock och bodde da pa First Hotel Reisen i Gamla Stan. Valdigt bra lage och fantastisk frukost. Vi hade ett deluxe rum med egen bastu vilket kostade lite extra men sa mysigt! Har hort att man inte ska bo i rum som ar mot gatan vanster om hotellet dock...leveransbilar kommer och for ovasen dar tidigt pa morgonen! Vi bodde at andra hallet och horde inget av det.

http://www.firsthotels.se/Vara-Hotell/Hotell-i-Sverige/Stockholm/First-Hotel-Reisen/

Anonym sa...

Detta är mitt tips för billigt boende i Sthlm:
http://www.coophotellpremie.com/index.cfm?area=ebooking&action=introductionpage&bookingstep=1&menuid=773&campaignid=0&campaigngroupid=88

(Man behöver medmerakort, men det är väl ett lättlöst problem)

Det är lite olika hotell olika helger. Men jag vet att de samarbetar med riktigt bra hotell som t ex Best Western Kung Carl, som har toppläge. Jag gjorde en random sökning och t ex 24-27 feb kan man få tre nätter där för 2500 för 2 pers, ink frukost. Asbra.

//T

Desiree sa...

Du har fått in många bra tips. Hoppas dina vänner får en riktigt trevlig weekend i Stockholm. Vacker bild förresten. Stockholm är vackert.
Kram!

Marie sa...

Anna - tack för tipsen! :)

Anonym - bastu tror jag inte är ett måste, men låter himlans mysigt! :) Tack för tipset om att inte bo mot gatan!

Desiree - ja, de har fått rejält med tips nu! Gäller bara att välja! :)

Anonym sa...

Mornington (med underbar frukost) eller lilla Wellington vid Östermalmstorg är de vi ofta väljer när vi kommer till gamla hemstaden från Finland. De trendiga nya (dyra) är väl Lydmar och Nobis, om man kan tänka sig lite utanför sä är Foresta på Lidingö fint.

Marie sa...

Anonym - tack för tipsen!

Annika sa...

OCH glöm inte Resisen på Skeppsbron!!!

Marie sa...

Annika - tack tack!

Hotell i Stockholm City sa...

Finns ett antal, här har du några tips på bra hotell i Stockholm: http://www.hotellistockholmcity.se/