tisdag, januari 03, 2012

I Örebro


Från Penny Lane till Pennybridge, nämligen gamla kära Örebro! Ni vet, eftersom vi älskar att resa så mycket så tänkte vi flyga lite till, för skojs skull, liksom. (OBS, ironi!) Hur som helst, vi landade i Linköping i går och åkte hem till Närke på snorhala vägar. Alfred verkar tycka det är helt ok att vara ute och flänga och fara, så det är skönt!


I kväll utnyttjade vi morföräldrarna som barnvakt till Alfred och tog en utekväll (som slutade klockan nio, livat värre!). Engelsmannens favoritpub i Örebro är Bishop's Arms, så där stannade vi till för lite fish & chips och en Örebro Bitter för Engelsmannen.


Innan dess tog vi en sväng förbi Örebros bästa skivaffär, Najz Prajz, där jag bland annat hittade Beth Harts nya skiva med Joe Bonamassa! Superbra! Jo, jag tillhör ju den utdöende arten som fortfarande gillar att ha musik på skivor!


På väggen på Bishop's Arms så satt Queen Liz och tittade på oss när vi åt! Cheerio, Queen Liz!

10 kommentarer:

Jenny sa...

Ja gamla kära Örebro. Nästa gång jag är där vill jag prova "Stora Örebro", som är Lilla Örebros storebror. Tror det kan vara bra. Örebro blir faktiskt bara bättre och bättre. Vi passade inte så bra ihop förr, men nu gillar jag det! :) Kram och hälsa från mig!

Desiree sa...

Det var snabba svängar men kul att hinna med en sväng förbi Örebro också och få en kväll för er själva med queen Liz och allt.
Kram!

Millan sa...

Oj ar ni tillbaks i Sverige igen? Gott! Later som om ni haft en himla mysig jul och nyar. Med sno dessutom? Var sjutton firade ni som hade sno? I Goteborg (och Karlskrona) fanns inte minsta tillstymmelse till sno. Inte ens lite ... 8 grader och sol pa julafton och likadant pa nyar ...

Vad SOT Alfred var i sina julklader. Urgullig!!

Onskar dig ett riktigt fint 2012!

Stor kram fran Bristol

Anonym sa...

oh gillar örebro... och jag ber tusen gânger om ursäkt fôr nu är jag tjatig... men jag blir fortfarande lika fôrvânad att ni flyger till linköping? det âr säkert en mysig flygplats... men varför inte arlanda? med motorväg? och ôrebro har ju egen flygplats? jag brukade pendla skôvde paris och ôrebro paris sâ jag undrar vad jag missat? tar det inte längre tid?

Marie sa...

Jenny - tycker också att Örebro blir bättre och bättre, men jag har inte varit ute där på suuuperlänge, så jag har varken koll på Lilla eller Stora Örebro! :)

Desiree - japp! På lördag åker vi hem till München igen!

Millan - snö hade vi innan jul, inte under och efter tyvärr! Hoppas på att få lite mer snö innan vi åker hem... Tack detsamma!

Anonym - ja du, var ska jag börja?! :) Arlanda är självklart enklast för oss, eftersom det går direktflyg till de flesta ställen, men då är det över 3 timmars bilresa enkel väg, o det vore väl ok förutom att mina föräldrar då måste göra den gånger två, alltså 6 timmar i bil. Linköpings flygplats når dom på lite drygt en timme, så det är ganska stor skillnad! Det vore underbart om vi kunde flyga till Örebro, men än så länge finns det inget flygbolag som tar oss hela vägen dit, då måste vi ta två olika bokningar, en till Köpenhamn och en till Örebro, vilket gör det svårare om man missar connection flighten, så än så länge funkar Linköping bäst! Det var perfekt för några år sedan när det gick direktflyg mellan Norrköping och München, men det har de tyvärr slutat med!

Sofia sa...

Vad mysigt! Trots att mina foraldrar bor relativt nara Orebro (30 min) har jag aldrig spenderat mycket tid dar. Det lag liksom at 'fel hall' och vi akte oftast till Eskilstuna eller Vasteras i stallet. Men de fa ganger jag varit dar sa har jag gillat staden!

Anonym sa...

ah vad gulligt att du förklarade! ja klart att ni inte ska be dina föräldrar köra i sex timmar och speciellt inte under vintern... jag önskade hett att Örebro flygplats skulle växa lite snabbare när jag jobbade där... gud vad bökigt det kan vara att resa! men omväxling förnöjer ju om man säger sâ... just nu bor jag supercentralt i stockholm. det kommer jag verkligen att sakna! och ändâ behöver vi bil för att hälsa pâ släkten här och när vi är i Frankrike!
/Nyfiken i en strut

Marie sa...

Sofia - tja, Örebro är väl inte mycket bättre än andra småstäder! ;) Jag har några kompisar i Kungsör så jag har faktiskt varit där! Fin stad! :)

Nyfiken i en strut - jag skulle älska en lite större flygplats antingen i Örebro, Linköping eller Norrköping! Lkpg växer sakta men säkert, men än så länge måste vi åka via Amsterdam. Jag har tur som har föräldrar som bor lite söder om Örebro, så det är hyffsat nära till Norrköping och Linköping också.

Anna, Fair and True sa...

Vilken tur ändå att engelsmannen jobbar i Tyskland så han har så mycket semester.

Gillar också Bishop's Arms fast har inte varit på den i Örebro dock :)

Annika sa...

kUL att ni kan fara och flyga som ni gör. Toppen. Ja. resorna är ju trista, men resten...
Inte dumt!!!