Till lunch brukar jag försöka äta vegetariskt. Jag har en man som älskar kött, ju rödare desto bättre, så då är det skönt att äta vegetariskt när han inte är hemma. Kikärtsburgare med lite lättstekta grönsaker och dipp är gott!
12 stycken burgare
6 dl kikärter
4 ägg½ tsk salt
2 msk färska kryddor, hackade
rivet skal från 1 citron
2,5 dl ströbröd
peppar
Dipp
1 dl yoghurt
fetaost
salt & peppar
1 msk chilisås
Gör så här:
Mixa ihop kikärter, ägg och salt ordentligt. Häll över smeten i en stor skål och tillsätt färska kryddorna, peppar och citronskalet. Blanda. Rör därefter ner ströbrödet och låt smeten vila i några minuter så att ströbrödet hinner absorbera vätskan. Forma 12 små burgare.
Värm olivlja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i 4 burgare, täck med lock och stek i ca 5-10 minuter, tills burgarna börjar få färg. Vänd burgarna och stek dem lika länge på andra sidan. Blanda yoghurten och så mycket fetaost som du önskar tillsammans med chilisåsen. Smaka av med salt och peppar. Stek några skivade grönsaker, jag gillar paprika, tomater och champinjoner. Servera med färska groddar och dippen.
8 kommentarer:
Tacksam för bra vegorecept. Vill äta mer sånt es jag ej är överdrivet förtjust i kött. Kyckling o fläskkött ja. Men rött kött nope. Detta ska jag prova. Sahra
Jag vill också laga mat sådär till lunch!
Trött på burksoppa framför daton.
Vilka härliga bilder på Alfred, med de sötaste små tänder...!
Sahra - jag älskar kött, men vego är också gott! :)
Lotta - det blir burksoppa här också ibland! ;)
MUMS vad gott!!
Det där skulle jag också kunna äta till lunch. Ser så gott ur. Kikärtor, mums!
Mmm va gott det ser ut!! Hur ska jag kunna lura i familjen det där???
Annika - visst är det gott med kikärtor!
Storasyster - servera med ketchup! ;)
Men alltså mums! Den där lunchen tror jag att jag ska testa omgående!
Sandra - gör det! Det går bra att frysa in kikärtsburgarna också, så man alltid har nåt i frysen! Bra när man är småbarnsmamma! :)
Skicka en kommentar